6 Δεκ 2018

Οι φασιστικές δυνάμεις «έφαγαν άκυρο» στα σχολεία της Κέρκυρας






Χαιρετίζουμε τη στάση των μαθητών της Κέρκυρας που «έριξαν άκυρο» στις προσπάθειες που έκαναν φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις να χύσουν το δηλητήριό τους μέσα στα σχολεία. Κανένα σχολείο στην Κέρκυρα δεν έκανε κατάληψη με αφορμή τα εθνικιστικά καλέσματα διαφόρων, ακόμη και καθηγητών, ενώ υπήρξαν σχολεία και 15μελή που έβγαλαν αποφάσεις καταδίκης όλων αυτών. Χωρίς να υποτιμάμε τη δράση των φασιστών θεωρούμε ότι η απάντηση που δόθηκε από τους μαθητές ήταν ουσιαστική και αποστομωτική.
Όλες τις προηγούμενες μέρες, σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς έδωσαν τη μάχη να απομονωθούν οι μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές. Με περιοδείες, ανακοινώσεις και δεκάδες συζητήσεις αναδείξαμε ότι εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί αλλά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ με τους οποίους καμία διαφωνία δεν έχουν τα αστικά κόμματα. Η δική μας ξεκάθαρη θέση είναι: «Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών - Όχι στους εθνικιστές - Έξω οι φασίστες και το ΝΑΤΟ από τα σχολεία».
Ένα ζήτημα για προβληματισμό είναι το ότι όταν το μαθητικό κίνημα με εκατοντάδες καταλήψεις, με μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις βγαίνει στο δρόμο, διεκδικεί, έχει αιτήματα, έχει στόχους, με αιχμή την πολιτική της κυβέρνησης, αυτά δεν προβάλλονται, μένουν στην άκρη, δεν αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης. Αντίθετα, αυτή η παρέμβαση διαφημίστηκε και επιλέχθηκε σαν πεδίο αντιπαράθεσης από την κυβέρνηση για να φτιαχτούν πλαστές διαχωριστικές γραμμές, φασίστες - αντιφασίστες. 
Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έστηναν και στήνουν μαθητοδικεία για τους μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές τους. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, που ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε απόφαση περικοπής εορτών και εκδρομών για τα σχολεία όπου οι μαθητές έκαναν καταλήψεις με αφορμή προβλήματα αλλά και την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.
Εμείς δε λέμε έξω η πολιτική από τα σχολεία, οι μαθητές μπορούν και πρέπει να διαμορφώνουν πολιτικό κριτήριο. Γίνεται μια διαπάλη για το κέρδισμα της συνείδησης της νεολαίας και σ' αυτήν τη διαπάλη η προσπάθεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι οι νέοι να οργανώνονται, να γνωρίζουν την αξία της συλλογικότητας, την ομορφιά του «διεκδικώ», του ότι αυτός ο κόσμος ο σάπιος δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, μπορούμε να τον αλλάξουμε κι αυτό περνάει μέσα από την καθημερινή εγρήγορση για όλα αυτά που μας καίνε, μας πιέζουν, μας κόβουν την προοπτική και το μέλλον.
Σ' αυτήν την προσπάθεια η ΚΝΕ δίνει δείγματα γραφής, είναι η πιο μαζική και η πιο μαχητική πολιτική οργάνωση νεολαίας σήμερα, και η προσπάθεια που γίνεται σε όλους τους χώρους της νεολαίας είναι να απομονώνεται ο φασισμός.
Καλούμε τους μαθητές, τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των δυνάμεων που είτε χαϊδεύουν το αυγό του φιδιού είτε το ανέχονται και το ξεπλένουν με κοινές φωτογραφίσεις με τους υπόδικους βουλευτές στο Καστελόριζο. Απομονώνουμε τους φασίστες παντού, η πολιτική τους και η ιδεολογία τους να μην μπορεί να σταθεί πουθενά. Αγωνιζόμαστε  για την ανατροπή του συστήματος που τους παράγει και τους θρέφει. Ο πιο συνεπής αντιφασιστικός αγώνας είναι αυτός ενάντια στον καπιταλισμό.

4/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ