22 Δεκ 2018

ούγκλα με το δώρο Χριστουγέννων – Αφεντικό πήγε στο σπίτι εργαζόμενης για να το πάρει πίσω

Πρώτα «μεταμνημονιακά» Χριστούγεννα τα φετινά και θα ανέμενε κανείς, τουλάχιστον βάσει του κυβερνητικού αφηγήματος, η ομαλότητα τουλάχιστον ως προς τη βασική εργοδοτική υποχρέωση της καταβολής χριστουγεννιάτικου δώρου να έχει αποκατασταθεί. Κι όμως, όχι μόνο δεν έχει κοπάσει το σκηνικό ζούγκλας, που δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά φαίνεται το θράσος των αφεντικών να ξεπερνάει κάθε όριο.
Έτσι λοιπόν, αφού τα προηγούμενα χρόνια και φέτος είχαμε διάφορα περιστατικά μη καταβολής δώρων ή φαινόμενα όπου εργαζόμενοι και αφεντικά πήγαν μαζί στο ΑΤΜ ώστε να επιστραφεί το ποσό στα δεύτερα επί τόπου μετά την ανάληψη, φέτος φτάσαμε στο σημείο εργοδότης να πηγαίνει στο σπίτι εργαζόμενης και να της ζητά να του επιστρέψει το δώρο. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού των Χανίων, Ιωάννης Αποστολάκης, προσθέτοντας ότι σε άλλη περίπτωση, στον ίδιο κλάδο, εργοδότης απαίτησε από το σύνολο του προσωπικού να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε καταθέσει στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Συνήθως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι συνδικαλιστές της πόλης, τα περιστατικά μαθαίνονται μετά της γιορτές, όταν έχει ήδη κυλίσει πολύτιμος χρόνος για τη διεκδίκηση του δώρου, ενώ λίγοι προχωρούν σε επίσημη καταγγελία υπό το φόβο της απόλυσης.
Εντύπωση πάντως προκαλεί και η στάση του τοπικού εργατικού κέντρου, με τον πρόεδρο κ. Μανωλικάκη ουσιαστικά να περιορίζεται σε ευχολόγια, καλώντας μεν τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τα περιστατικά, αλλά δηλώνοντας παράλληλα «πως είναι κρίμα (!) να χάνουν απ’το οικογενειακό τους εισόδημα», κι όχι σοβαρό ποινικό παράπτωμα των εργοδοτών για το οποίο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οφείλουν να κινήσουν γη και ουρανό για να το κυνηγήσουν.
Με πληροφορίες από neaktriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ