30 Ιαν 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ-Εργατικό Κέντρο στην υπηρεσία των εργαζομένων όχι των εργοδοτών



Μία ακόμα "Γενική Συνέλευση" παρωδία έστησαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας την Δευτέρα 28 Γενάρη. Για άλλη μια φορά σαν τα ποντίκια κρύφτηκαν στις τρύπες τους και "διεξήγαγαν Γενική Συνέλευση" μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, χωρίς στο ελάχιστο να συζητήσουν για τις αγωνίες και τα προβλήματά τους.  Με μεθοδεύσεις και διαδικασίες που δεν "πατάνε" πουθενά παρά μόνο στις εντολές της μεγλοεγοδοσίας, για να χειραγωγεί το κίνημα. Αλήθεια, πότε συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΚΚ για να επικυρώσει τους αντιπροσώπους της ΓΣ; Αλήθεια, γιατί τόση επιμονή με τους συνταξιούχους την ώρα που ακόμα και η δική τους ΓΣΕΕ τους αναγνωρίζει μόνο συμβουλευτικό ρόλο; Γιατί τους υποτιμούν αντιμετωπίζοντάς τους σαν κουκιά; Όλα για να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, ώστε να κρατάνε τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι, μακριά από διεκδικήσεις και αγώνες, όλα για να κρατάνε τις καρέκλες τους. Μάλιστα, τόσο πιστοί είναι στον ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα αφεντικά τους, που ένας από αυτούς δεν δίστασε να χτυπήσει και συνάδελφο, όταν οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την διεξαγωγή πραγματικής Γενικής Συνέλευσης ενώ παράλληλα φρόντισαν να καλέσουν την αστυνομία να τους προστατέψει από τους εχθρούς-εργαζόμενους! Και στην "Τακτική Γενική Συνέλευση" που "διεξήγαγαν" αποφάσισαν λέει να προχωρήσουν σε εκλογές για  εφορευτική επιτροπή στις 23 Φλεβάρη. Αλήθεια, η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ δε γνωρίζει ότι την ίδια ημέρα ξεκινά τις εργασίες του το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που 3 από τους 7 αντιπροσώπους μας θα βρίσκονται στην Αθήνα; Τυχαίο αυτό; Δε νομίζουμε! Τόσο πολύ δεν μετράνε τα κουκιά...
Αν νομίζουν λοιπόν ότι με τέτοια τερτίπια θα προχωρήσουν τα σχέδιά τους είναι βαθειά γελασμένοι! Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα το επιτρέψουμε!
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους αντιπροσώπου, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές να διασφαλίσουν την διεξαγωγή πραγματικού Συνεδρίου, που στο κέντρο του θα έχει τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, με εγκεκριμένους αντιπροσώπους, χωρίς νοθείες και ανθρώπους της εργοδοσίας. Ως εδώ με την βρώμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ