Το ψέμα και η διαστρέβλωση, οι λεκτικές και πολιτικές ακροβασίες, είναι μέσα επιβίωσης των πολιτικών καιροσκόπων. Και ο Π. Λαφαζάνης στον πολιτικό καιροσκοπισμό και στο ψέμα «μανούλα». Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η Iskra μνήμη χρυσόψαρου (ίδιον των καιροσκόπων) και το θράσος της μαϊμουδίστικης (λαφαζάνικης) αριστεράς, η οποίαευτυχώς αυτοαποκαλύπτεται.
Μας ψέγει (εμάς στο «Ατέχνως») ότι «λιβελογραφούμε» κατά του Π. Λαφαζάνη («Ατέχνως» το ΚΚΕ λιβελογραφεί κατά Λαφαζάνη) και μάλιστα με τραβηγμένες και ανύπαρκτες συσχετίσεις προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά και να επιτεθεί (για μια ακόμη φορά) στο ΚΚΕ (παλιά του τέχνη κόσκινο).
Γράφει η Iskra: «Ο Παν. Λαφαζάνης, κατ’ αρχήν, ουδέποτε είπε, όπως ισχυρίζεται ο λιβελογράφος του «Ατέχνως», πως δεν μπορούσε να διανοηθεί ποτέ ότι ο Αλ. Τσίπρας θα πρόδιδε τις δεσμεύσεις του. Αυτό που είπε πως δεν μπορούσε να διανοηθεί είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας θα έφθανε στο σημείο να θέλει να στείλει στην φυλακή τον ίδιο και τα στελέχη της ΛΑ.Ε».
Ας ακούσουμε τι λέει στο βίντεο:


Δεν λέει επί λέξει «…Ούτε στα πιο εφιαλτικά μου όνειρα δεν περίμενα ότι ο Τσίπρας όχι μόνο θα πρόδιδε τις δεσμεύσεις αλλά θα ήθελε να μας πάει και φυλακή…»; (Αλήθεια, συμπληρώθηκαν 24 ώρες από τη δήλωση μέχρι την άρνησή της;)
Γράφει η Iskra: «Ο Παν. Λαφαζάνης, επίσης, ουδέποτε ψήφισε το Μάαστριχτ, όπως γράφει το λιβελογράφημα. Αντίθετα, ο ίδιος ο Λαφαζάνης και το το τότε “Αριστερό Ρεύμα” του ΣΥΝ καταψήφισαν και πολέμησαν στην ΚΕ του Κόμματος και παντού την Συνθήκη του Μαάστριχτ και έχασαν την σχετική ψηφοφορία για ελάχιστους ψήφους».
Τι δε θέλει να θυμάται η Iskra: Ο Π. Λαφαζάνης ήταν στέλεχος ενός κόμματος που με την ψήφο του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την ΟΝΕ, αλλά κυρίως με την τακτική και στρατηγική του, στήριξε την ΕΕ και τον ευρωμονόδρομο. Όσον αφορά το Μάαστριχτ, το 1996, ο Π. Λαφαζάνης,  έλεγε ότι στο Συνασπισμό αποφάσισαν να υπογράψουν κριτικά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για να μη διαλυθεί η ΕΕ σ’ εκείνη τη δύσκολη συγκυρία διαλυόταν η Ανατολική Ευρώπη. Αργότερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «έβλεπε» εξουσία και ήθελε να ψαρέψει σε θολά νερά «αριστερές ψήφους» το γύρισε σε άλλο ο Συνασπισμός άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή με τη λαφαζανική αντίληψη περί παραγραφής προέβαλε το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι έχουν περάσει χρόνια από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και κακώς το ΚΚΕ επισήμανε τη συνευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι απέρρεε από αυτή (τέτοιο πόλεμο της έκανε της Συνθήκης του Μάαστριχτ!!!). Και ποια είναι η θέση του σήμερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Όσο για τα περί παπάδων και ακροδεξιών (που λέει ότι κακώς του καταλογίζεται) του υπενθυμίζουμε τη διαδρομή του (απόλυτα ταυτισμένη με τον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ) από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στα 1992 μέχρι και την πρόσφατη παρουσία του στο φασιστοκάναλο του Πλεύρη (ως ΛΑΕ πλέον).
Τέλος, για το «καθημερινά βρίσκεται στο δρόμο» ο Π. Λαφαζάνης, θα τους υπενθυμίσουμε ότι με παρόμοιες «δράσεις» ξεγέλασαν – από κοινού με τα συντρόφια στο ΣΥΡΙΖΑ – τα λαϊκά στρώματα πριν τις εκλογές του 2015. Παρ’ όλα αυτά, τις διώξεις που υφίσταται, τις καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές οι πρώην συνοδοιπόροι του Τσίπρα και του Καμμένου, αυτοί που τον Ιούλιο του 2015 ανερυθρίαστα δήλωναν ότι «δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση»(!), οι ίδιοι που όσο παρέμειναν στην κυβέρνηση δεν στήριξαν ούτε μια τροπολογία του ΚΚΕ υπέρ της ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. 
Ο καθένας μπορεί αβίαστα να κάνει συγκρίσεις και κυρίως να βγάλει συμπεράσματα για την εμπιστοσύνη που μπορεί κανείς να έχει για τους «αριστερούς» που έχουν κάνει τον οπορτουνισμό και τον πολιτικό καιροσκοπισμό επάγγελμα.