28 Φεβ 2019

Αμερικανικές ΜΚΟ χρηματοδοτούν την “Εβραϊκή Κου Κλουξ Κλαν” σύμφωνα με έρευνα

Τις σχέσεις αμερικανικών ΜΚΟ με ακροδεξιές οργανώσεις του Ισραήλ αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της ισραηλινής οργάνωσης «Δημοκρατικό Μπλόκο». Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια σειρά ομάδων, ατόμων και ιστοσελίδων διασυνδέονται ως προς τη στήριξη ακροδεξιών πολιτικών μορφωμάτων με κύρια την «Εβραϊκή Κου Κλουξ Κλαν», όπως είναι γνωστή η οργάνωση «Εβραϊκή Δύναμη». Με ακραία ρατσιστικές, αντιαραβικές και ομοφοβικές θέσεις, η οργάνωση έχει απαγορευτεί από 1994 μετά τη δολοφονία 29 Παλαιστινίων.  Επιπλέον, ένας από τους ηγέτες της, ο Μιχαήλ Μπεν – Άρι απαγορεύεται να εισέλθει στις ΗΠΑ λόγω της σύνδεσής του με «τρομοκρατική οργάνωση».
Σύμφωνα με τον Ραν Κοέν, εκ των ιδρυτών του «Δημοκρατικού Μπλοκ»: Αν στο παρελθόν [οι ακροδεξιές οργανώσεις] βασίζονταν σε πολιτικούς μηχανισμούς για την άντληση πόρων και μελών, σήμερα μιλάμε για ένα δίκτυο οργανώσεων υπό τον μανδύα των φιλανθρωπικών οργανώσεων που συλλέγουν χρήματα από το κράτος του Ισραήλ και το εξωτερικό για να συνεχίσουν να πυροδοτούν και να υπονομεύουν τα θεμέλια της δημοκρατίας.
Μια από αυτές τις οργανώσεις είναι οι «Αμερικανοί φίλοι της Ιδέας Γεσιβάτ» που δώρισαν μεταξύ 44.000 και 136.000 δολάρια στην ομώνυμη τρομοκρατική οργάνωση μεταξύ 2012 και 2015. Στόχος της ΜΚΟ, η οποία ως τέτοια απαλλάσσεται από φόρους , είναι «να δημιουργήσει Εβραίους ηγέτες ικανούς να δρουν με εβραϊκό τρόπο στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κράτος του Ισραήλ και ο εβραϊκός λαός». Η οργάνωση αυτή συνδέεται με άλλες ΜΚΟ που έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή τη δημιουργία ενός δικτύου που θα κατορθώσει να φέρει μια ακόμα πιο ακροδεξιά κι από τη σημερινή κυβέρνηση πολιτική δύναμη στο ισραηλινό κοινοβούλιο στις ερχόμενες εκλογές του Απρίλη. Οι οργανώσεις αυτές εμφανίζονται να αλληλουποστηρίζονται οικονομικά μεταξύ τους, όπως και να χρηματοδοτούν μικρότερες εξτρεμιστικές δυνάμεις στο Ισραήλ.
Το 2018, η οργάνωση «Τ’ruah», που αποτελείται από Αμερικανοεβραίους ραββίνους και ψάλτες υπέβαλε μήνυση σε δυο αμερικανικές ΜΚΟ, ανάμεσά τους και τους «Αμερικανούς φίλους της Ιδέας Γεσιβάτ» για τη στήριξή τους σε ακροδεξιές ισραηλινές ομάδες.
Σε ό,τι αφορά την Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC), εξέδωσε την Παρασκευή δήλωση καταδίκης κατά της «Εβραϊκής Κου Κλουξ Κλαν», χαρακτηρίζοντας την κόμμα ρατσιστικό  που προκαλεί αποστροφή, αλλά ως τώρα δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη κατά του προέδρου Νετανιάχου που στηρίζει τον πολιτικό αυτό φορέα.
Με πληροφορίες από telesur

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ