7 Φεβ 2019

“Εστία” αντικομμουνισμού – Έρχεται ο Σελέκος και μαθαίνει στα παιδιά μας να μισούν τους χαφιέδες των ναζί

Ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν στην τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης, όπου κόκκινοι δήμαρχοι προσηλυτίζουν τα βλαστάρια μας σε αιμοσταγείς ιδεολογίες. Ευτυχώς όμως υπάρχει και μια μερίς που αντιστέκεται, όπως έλεγε και ο Λογοθετίδης. Εν προκειμένω μια εφημερίς, η κοσμαγάπητη – not – και ιστορική – για τη Δεξιά – “Εστία”, που στο προηγούμενο Σαββατοκυριακάτικο φύλλο της φιγουράρισε με πρωτοσέλιδο “Δηλητηριάζουν με εμφύλιο τις ψυχές μικρών μαθητών – Βιβλίο για το διχασμό – βραβείο στους αριστεύσαντες του Δήμου Χαϊδαρίου”.
– Αλήθεια Γιάγκο; Μοίρασαν βιβλίο για το συμμοριτοπόλεμο οι μιαροί κομμουνισταί;
– Ναι Βίρνα, το μίασμα ο Σελέκος βράβευσε αριστούχους του Δήμου με κομμουνιστικό ανάγνωσμα.
Σοκ στις ευαίσθητες ψυχές χηρών γυμνασιαρχών του ’50 και αποστράτων της Βασιλικής Χωροφυλακής που αποτελούν και το τάργκετ γκρουπ της εφημερίδος.
Είναι εξάλλου τόσο ύπουλοι οι κουκουέδες, που βραβεύουν αριστούχους, για να πετύχουν τα σκοτεινά τους σχέδια, ευτυχώς όμως η “Εστία” τους ξεσκεπάζει:” Όταν ἡ ἰσοπεδωτική Ἀριστερά ἀποφασίζει νά τιμήσει τήν ἀριστεία, θά πρέπει νά ἀνησυχοῦμε. Ὅταν ἕνας ἀριστερός δήμαρχος ἀποφασίζει νά βραβεύσει ἀριστούχους μαθητές, αὐτό πού στήν πραγματικότητα συμβαίνει εἶναι ὅτι θέτει σέ ἐφαρμογή ἕνα σχέδιο νά δηλητηριάσει τίς ψυχές τους καί νά καταστείλει τίς δημιουργικές διαθέσεις τους”. Όλα αυτά μάλιστα τα κάνει
“ένας πτυχιοῦχος ΤΕΙ”, όπως μας πληροφορεί για το Σελέκο έμπλεη περιφρόνησης η εφημερίδα, που βαδίζομεν δηλαδή…
Πάμε όμως και στο “σώμα του εγκλήματος”. Πρόκειται για ένα βιβλίο του Τάσου Αυγερινού, με τίτλο “Η μεγάλη νύχτα”. Δε φτάνει που εκδόθηκε από τη Σύγχρονη Εποχή των κομμουνιστών, αλλά τολμά να καταφέρεται κατά του κράτους των νικητών του εμφυλίου. Τολμά να τα κάνει αυτά ο συγγραφέας, που δεν είχε καν  “ἰδίαν ἀντίληψη τῶν γεγονότων” καθότι “γεννηθείς τό 1946”, σε αντίθεση υποθέτουμε με την πλειονότητα των συντακτών, που πιθανότατα έθαβαν στην άμμο κομμουνιστές την ίδια περίοδο.
Εκεί όμως που πραγματικά εκρήγνυται η “Εστία” είναι με το διήγημα “Τό φίδι”, όπου αναφέρεται η δολοφονία ενός καταδότη των ναζί, που μάλιστα χαρακτηρίζεται – άκουσον άκουσον – “σκουλήκι, κτήνος, απεχθής συμπολίτης”. Ενώ ως γνωστόν επρόκειτο απλώς περί αγνού πατριώτη που δεν άντεχε την εαμική καταπίεση, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει εξάλλου και ο αριστερός πια Νίκος Μαραντζίδης. Σε άλλο διήγημα, ο συγγραφέας έχει το θράσος να αποδίδει σε “λειτουργούς του κράτους” τη φράση “βούλωσέ το καθίκι και μην κάνεις τον ψόφιο κοριό”, ενώ είναι γνωστό πως στις φυλακές και τις εξορίες το σαβουάρ βιβρ τηρούνταν απαρέγκλιτα.
Γεγονός είναι πως το βιβλίο που έδωσε ο δήμος Χαϊδαρίου αδυνατεί να συναγωνιστεί τα καταπληκτικά πονήματα που έχει προσφέρει κατά καιρούς η Εστία, τα οποία ξεσκεπάζουν τα σταλινοκομμουνιστικά εγκλήματα και διαπλάθουν εξαίρετης εθνικοφροσύνης χαρακτήρες. Από την άλλη και η “Εστία” πρέπει να βρεθεί και πάλι σε εγρήγορση, γιατί από τότε που η “Δημοκρατία” έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία με τις εκδόσεις “Πελασγός”, της έχει πάρει τα πρωτεία της αντικομμουνιστικής αριστείας κι είναι πραγματικά κρίμα να μένει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ