2 Μαρ 2019

Χιτλερικό καρναβάλι για πάντα – Μάσκα Μιχαλολιάκου σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών


Μπορεί κάποιοι από σας να θυμάστε τότε που ο Παππάς και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες ισχυρίζονταν πως οι φωτογραφίες τους με ναζιστικές στολές και σβάστικες ήταν στα πλαίσια του καρναβαλιού ή πιο πρόσφατα βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη που διέθετε παιδικά κουστούμια Χίτλερ.
Αν τώρα που πλησιάζουμε στην κορύφωση της Αποκριάς δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι να ντυθείτε, μια βόλτα στο πλησιέστερο κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών μπορεί να σας βγάλει από τον προβληματισμό, καθώς διαθέτει μάσκες γνωστών πολιτικών προσωπικοτήτων που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.
Μαζί λοιπόν με μάσκες του Σόιμπλε και της Κωνσταντοπούλου, που μοιάζουν να έχουν ξεμείνει από το στοκ των Αποκριών του 2015, οι επίδοξοι καρναβαλιστές μπορούν να βρουν και τη γλυκιά φατσούλα του αρχηγού της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.
Μπορείτε να φανταστείτε κάτι πιο κεφάτο από κάποιον που σκάει μύτη στο πάρτι μασκέ με τη μάσκα του ανθρώπου δήλωσε σπορά των ηττημένων του 1945 και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αλλά και στα όσα σημειώνει ο Ελευθέριος Ριλοάδης, από τον τοίχο του οποίου αλιεύσαμε και το γεγονός, η μάσκα του φυρερίσκου σε αντίθεση με τις άλλες δύο φαίνεται να έχει μοσχοπουλήσει. Κι όπως προσθέτει ο ίδιος για τα κίνητρα όσους αγόρασαν το χρυσαυγίτικο προσωπείο: “Δηλαδή την φοράς και για την υποστηρίξεις λες αστειάκια για τους φούρνους του Άουσβιτς και για τα κουμμούνια που θα γίνουνε σαπούνια; Και γελάει η παρέα. Και χαιρετάς ναζιστικά κάθε λίγο και λιγάκι, έτσι για πλάκα βέβαια, όχι στα αλήθεια. Και ξαναγελάει η παρέα. Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει ε;”.
Δυσκολεύεται πάντως κανείς ν’ αποφασίσει αν αξίζουν περισσότερα μπράβο στον αγοραστή που κάνει χαβαλέ(;) ντυμένος φασίστας ή στο κατάστημα (που πιθανόν να μην είναι το μόνο της αλυσίδας, ή να πωλείται και σε άλλα μαγαζιά) που έκρινε σκόπιμο να το διαθέσει στο κοινό. Οι προσπάθειες κανονικοποίησης του φασισμού είναι εδώ και θα συνεχίζονται με κάθε τρόπο και μόνο μία είναι αρμόζουσα απάντηση: Ούτε σε καρναβάλι, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε αποκριά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ