10 Μαρ 2019

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα υπέρ της κυβέρνησης

       


Με μια μαζικότατη συγκέντρωση στο κέντρο του Καράκας, που εκτείνεται από την περιοχή Llegada, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο Miraflores, μέχρι τη Salida, χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, του αχυρανθρώπου τους, Χουάν Γκουαϊδό, αλλά και των συμμαχικών τους κυβερνήσεων των χωρών της Λ. Αμερικής.
Ο νόμιμος Πρόεδρος της χώρας χαρακτήρισε τη μέρα ως «μέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης» και στο πλαίσιό της αναμένονται μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ως απάντηση στις σημερινές συγκεντρώσεις του Γκουαϊδό, που καλεί τους οπαδούς του να διαδηλώσουν φορώντας λευκά πουκάμισα.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται μια μέρα μετά το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία της χώρας. Η ηλεκτροδότηση επανήλθε τμηματικά σήμερα στις περισσότερες συνοικίες του Καράκας και στις κεντροανατολικές πολιτείες της χώρας, αλλά η υπόλοιπη επικράτεια παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως η πετρελαϊκή και πυκνοκατοικημένη ζώνη του Μαρακαΐμπο (δυτικά) και στις κεντρικές περιοχές της Βενεζουέλας, που βρίσκονται στο σκοτάδι εδώ και 40 ώρες, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ