25 Μαρ 2019

“Σε συνεννόηση με τους χρυσαυγίτες η αστυνομία” – Καταγγελία των ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ

Τα στοιχεία της ανοχής, αλλά και της σύμπραξης των αστυνομικών αρχών με τους φασίστες που επιχείρησαν να καπελώσουν τη σημερινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα καταγγέλλουν οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ. Αναφέρονται στη στάση των ΜΑΤ, που επιτέθηκαν σε όσους αντιδρούσαν, προστατεύοντας τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε υποχώρηση κάτω από τις αντιδράσεις του κόσμου. Αναδεικνύει επίσης την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, που καλεί τους κομμουνιστές και το λαό “να συνηθίσει” την παρουσία των φασιστών δολοφόνων στο δημοτικό συμβούλιο:
Σήμερα 25η Μαρτίου, στην παρέλαση της Καλλιθέας οι φασίστες δολοφόνοι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της Αστυνομίας και των ΜΑΤ επιχείρησαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας που προσπάθησε να προστατέψει τους φασίστες να “κάνουν τη δουλεία τους ανενόχλητοι” και έριχνε στο “ψαχνό” σε μέλη σωματείων και φορέων της Καλλιθέας στέλνοντας αρκετούς από αυτούς στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι από γκλοπ.
Το σχέδιό τους ήταν προσχεδιασμένο. Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην οδό Μεταμορφώσεως, στις Τζιτζιφιές, ενώ βρισκόντουσαν, από ό,τι όλα δείχνουν, σε συνεννόηση με την Αστυνομία η οποία τους παρακολουθούσε να συγκεντρώνονται και τους παρείχε πλήρη κάλυψη.
Στη συνέχεια με τη συνοδεία της Αστυνομίας οι χρυσαυγίτες κατευθύνθηκαν προς την πλ. Κύπρου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της “Ελληνικής Αυγής” Πέτρο Σαμαρτζοπάνο. Μόλις τα φασιστοειδή έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα και με μεγάλη βιαιότητα απέναντι στους συγκεντρωμένους με σκοπό να διαλύσουν το πλήθος που διαδήλωνε ενάντια στην παρουσία των φασιστών. Παράλληλα άφηναν ανενόχλητους τους χρυσαυγίτες να χαιρετούν ναζιστικά, να βρίζουν και να απειλούν τους συγκεντρωμένους.
Παρ’ όλα αυτά η αποφασιστική και μαχητική στάση του λαού της Καλλιθέας ανάγκασε τα φασιστοειδή με γοργό βήμα να εγκαταλείψουν την πλατεία, πάντα με τη συνοδεία των αντρών των ΜΑΤ. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε!
Απάντηση θα πάρει και η δημοτική αρχή που όλο το προηγούμενο διάστημα δείχνει μεγάλη ανοχή στα φασιστοειδή και στη δράση τους στην Καλλιθέα. Που σήμερα μέλος της παράταξης του Κάρναβου τόλμησε να μας πει “να αποδεχτούμε ότι το επόμενο διάστημα θα τους έχουμε μαζί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Να τους θυμίσουμε ότι στην Καλλιθέα που κάθε στενό έχει προτομές ηρώων και χώματα βαμμένα με την πάλη του λαού ενάντια στο ναζισμό, φασισμό δεν περνάνε αυτά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ