31 Μαρ 2019

Μηχανισμοί της εργοδοσία ενάντια στους εργαζόμενους!


Όλοι στην συγκέντρωση την Τρίτη 2 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Μετά τον Δήμο Κέρκυρα που διαπίστωσε ότι οι αφίσες των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. είναι αυτές που ρυπαίνουν το νησί και όχι το σκουπιδαριό που μας έχουν γεμίσει, μετά την ωμή παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και υποψήφιου δήμαρχου κ. Γ. Καλούδη που εντελώς αυθαίρετα ανακάλεσε δικηγόρο από τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΚ) αντίθετα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του ΕΚΚ και το Πρωτοδικείο Κέρκυρας, μετά το ΚΙΝΑΛ που κρίνει ότι οι «πολιτικές και αισθητικές επεμβάσεις του ΠΑΜΕ μέσα κι έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δεν τηρούν τους όρους της πολιτικής συμπεριφοράς», ξεχνώντας όλα όσα έχουν κάνει αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από κυβερνήσεις, τους οπλισμένου μπράβους που έφερε η συνδικαλιστική τους παράταξη ΠΑΣΚΕ (μαζί με ΔΑΚΕ και ομάδα Βασιλόπουλο-ΣΥΡΙΖΑ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στο συνέδριο-φιάσκο της ΓΣΕΕ το οποίο και διέλυσαν, αφού δεν κατάφεραν να επιβάλλουν νόθους-εργοδότες αντιπροσώπους ως εκπροσώπους των εργαζομένων, μετά τα τοπικά ΜΜΕ που κάνουν πως δεν βλέπουν το τι συμβαίνει, αναπαράγοντας την προπαγάνδα της εργοδοτικής ομάδας του ΕΚΚ, τώρα για να τους στηρίξουν «βγάζουν στην σέντρα» και τον ΟΑΕΔ!
Με επιστολή (αρ. πρ. 2500) που στάλθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΟΑΕΔ εγκαλούνται τα ταξικά Σωματεία-μέλη του ΕΚΚ επειδή, όπως αναφέρει, έχουν «προχωρήσει παράνομα σε αλλαγή κλειδαριάς της κεντρικής εισόδου του κτιρίου» του Εργατικού Κέντρου. Μάλιστα καταλήγει με ευθεία απειλή αναφέροντας ότι «η αλλαγή κλειδαριάς σε ξένη ιδιοκτησία είναι παράνομη πράξη», απαιτώντας «την άμεση αποκατάστασή της». Επί της ουσίας δηλαδή εγκαλούν τα ταξικά Σωματεία γιατί βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο και γιατί τον περιφρουρούν! Τους υπενθυμίζουμε ότι η ξεπουλημένη εργοδοτική ομάδα του ΕΚΚ, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν όλοι οι παραπάνω μηχανισμοί, εγκατέλειψε το κτίριο του ΕΚΚ από την ημέρα που βγήκε η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κέρκυρας σχετικά με τους 19 νόθους αντιπροσώπους. Τα ταξικά Σωματεία προχώρησαν στην αλλαγή κλειδαριάς (μετά από σχετική απόφαση Γενικής Συνέλευσης της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του ΕΚΚ) με σκοπό να διασφαλίσουν το κτίριο και παράλληλα εργαζόμενοι-μέλη των παραπάνω Σωματείων από εκείνη την ημέρα το περιφρουρούν σε 24ωρη βάση διατηρώντας το λειτουργικό και ανοιχτό, πιο προσβάσιμο στους εργαζόμενους από ποτέ, με δεκάδες δραστηριότητες! Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έχουν συμβεί από την στιγμή που το εγκατέλειψε η εργοδοτική ομάδα, που το ήθελε κλειστό για τους εργαζόμενους-ένα πραγματικό κτίριο φάντασμα!
Από όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για να στηρίξει την εργοδοτική ομάδα του ΕΚΚ, για να στηρίξει την εργοδοτική παρέμβαση στα πράγματα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια και πετάνε τους εργοδότες έξω από τα συνδικάτα. Αυτό που τους καίει είναι ότι δεν κατάφεραν να τα σαρώσουν όλα, δεν κατάφεραν να «βάλλουν στο χέρι» το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ., τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται σε αυτό, ώστε να προχωρήσουν τα μεγάλα αφεντικά ανενόχλητα τα σχέδιά τους σε βάρος ολόκληρης της Εργατικής Τάξης της πατρίδας μας! Αυτό που τους πονάει είναι ότι οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα, οργανώνονται, παλεύουν και πετάνε από πάνω τους, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα. Αυτό που τους τσούζει είναι ότι οι εργαζόμενοι προετοιμάζουμε την δική μας αντεπίθεση για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών! Τους λέμε ξεκάθαρα ότι «το ποτάμι πίσω δεν γυρίζει»! Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ, στις 7 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Θα ακολουθήσει συναυλία! Να μην λείψει κανείς!

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ