15 Μαρ 2019

Όταν έχεις ξεχάσει τι σημαίνει διαδήλωση – Συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ μπέρδεψαν τα υπουργεία

Ο έρωτας, ο βήχας και οι αγώνες για την εργατική τάξη δεν κρύβονται. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απέδειξε πόσο στενούς δεσμούς έχει με την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, αφού μετά από ένα κακόγουστο σόου στο άγαλμα του Δρομέα έξω από το Χίλτον, επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο εργασίας, μόνο που … έκανε λάθος στην είσοδο.
Όλα ξεκίνησαν με ένα χάπενινγκ στο γλυπτό του “Δρομέα” έξω από το Χίλτον, όπου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και άλλα μέλη της διοίκησης κατέθεσαν λουλούδια κι ένα μικρό πλακάτ, όπου εικονίζονται ο Τσίπρας και μέλη της κυβέρνησης πλάι στο γλυπτό, και επιγραφή “Παζαρεύουν τα πάντα – Εθνικά θέματα – Πολιτιστική κληρονομιά – Σύμβολα – Κάτω τα χέρια σας”, αναφερόμενοι στη φημολογούμενη ανταλλαγή του γλυπτού του Κ. Βαρώτσου με εκείνο του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την πόλη των Σκοπίων. Προφανώς οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές κρίνουν ότι οι εθνικιστικές αιχμές έχουν μεγάλη σχέση με τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου.
Η μαχητικότητά τους δεν εξαντλήθηκε εκεί. Στη συνέχεια, επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Εργασίας, μετά την άρνηση της Έφης Αχτσιόγλου να τους δεχτεί. Όταν όμως έχει γράψει χιλιόμετρα σε πορείες, μπορεί και να κάνεις ένα λαθάκι βρε αδερφέ και να μπερδέψεις τα υπουργεία. Έτσι λοιπόν, ενημερώθηκαν από τον αστυνομικό υπηρεσίας πως το κτίριο στο οποίο βρέθηκαν δεν ήταν το υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να κινηθούν προς διπλανή στοά, πιστεύοντας πως έτσι θα έβρισκαν την είσοδο του υπουργείου. Αντ’ αυτού, βρήκαν κατεβασμένα ρολά και με τα πολλά αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Οργάνωση, μεθοδικότητα, συντονισμός, ό,τι χρειάζεται δηλαδή ένα αποτελεσματικό εργατικό κίνημα.
Όλ’ αυτά θα προσφέρονταν απλώς για αγνό τρολάρισμα, αν δεν ήταν στην πραγματικότητα ενδεικτικά μιας κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, που επιχειρεί μεθοδευμένα να απαξιώσει ως και να γελοιοποιήσει τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, εν προκειμένω τις μαζικές μετατάξεις τραυματιοφορέων σε δήμους, το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών κ.ά. Η λογική του “όλοι είναι ίδιοι” και της αδιαφορίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που δεν ξέρουν απλά πού πέφτουν τα υπουργεία, αλλά και πώς να διεκδικήσουν από όσους είναι μέσα όλα όσα αποτελούν αιτήματα και ανάγκες των εργαζόμενων στην ΠΟΕΔΗΝ και σε άλλο κάθε κλάδο. Κι αυτό γιατί πολύ απλά ξέρουν πρώτα απ’ όλα ποια είναι προς τα πού πέφτει η ίδια τους η τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ