Μια ιστορικών διαστάσεων νίκη πέτυχε στις χθεσινές τοπικές εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) καθώς στην πόλη Ντερσίμ εκλέχθηκε ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του πορταλ soL news, ο υποψήφιος του ΚΚ Τουρκίας, Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου φέρεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία των ψήφων με 32,61%, αφήνοντας πίσω τους υποψηφίους των αστικών κομμάτων.  
Ο Ματσόγλου είναι γνωστός στο χώρο της τοπικής διοίκησης στη γειτονική χώρα, καθώς μέχρι σήμερα έχει διατελέσει δήμαρχος της πόλης Όβατσικ της ανατολικής επαρχίας Τουντσελί. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έγινε ευρέως γνωστός για την εφαρμογή του συνεταιριστικού αγροτικού μοντέλου στην παραγωγή βιολογική καλλιέργειας φασολιών, ρεβυθιών και μελιού. Από τα έσοδα που αποκόμισε, μέρος των οποίων δόθηκαν σε υποτροφίες μαθητών και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν σε λαϊκές οικογένειες. Ως δήμαρχος του Όβατσικ έγινε αντικείμενο συζήτησης ως πρότυπο διαφάνειας, καθώς είχε αναρτήσει τον πίνακα εσόδων-εξόδων και στην ιστοσελίδα του δήμου και σε μια μεγάλη αφίσα που κρέμασε στην είσοδο του δημαρχείου.
Μιλώντας στο soL news, ο κομμουνιστής δήμαρχος σημείωσε ότι «οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοιχτές για το λαό», υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος θα επιδιώξει να ασκήσει τη διοίκηση του δήμου μαζί με το λαό. Ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους και όσους τον πίστεψαν και στήριξαν την καμπάνια του, προσθέτοντας: «Θα δείξουμε σε όλη τη χώρα πως ένα σοσιαλιστικό μοντέλο είναι εφικτό».