25 Απρ 2019

Πόσα σχολεία έχουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας στην Κέρκυρα;

LOGO KERKYRAΜετά από περιοδείες που έχουμε πραγματοποιήσει, τόσο σε σχολεία όσο και σε σχετικές υπηρεσίες, έχει προκύψει ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που θα πρέπει να αναδειχθεί.

Από τις σχεδόν 150 σχολικές μονάδες που υπάρχουν σε όλη την Κέρκυρα, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτές που έχουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Υπεύθυνος για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας των δημόσιων σχολικών κτιρίων είναι ο εκάστοτε Δήμος και οι υπηρεσίες τους.
Ο Δήμος Κέρκυρας θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά, δηλαδή πόσες/ποιες μελέτες έχουν γίνει και ποια σχολεία έχουν αποκτήσει το αντίστοιχο πιστοποιητικό.
Θεωρούμε ότι τα ζητήματα αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας για μία Δημοτική Αρχή που έχει στον προσανατολισμό της την προστασία των παιδιών και των κατοίκων.
Γνωρίζουμε, επίσης πολύ καλά, ότι τα έργα αυτά δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, όπως κυνικά έχουν παραδεχθεί οι επίτροποι στην Ευρωβουλή.
Ο Δήμος Κέρκυρας έχει ευθύνη να διεκδικήσει την χρηματοδότηση αλλά και το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα κάνουν τα σχολεία ασφαλή. Επίσης, με δεδομένη την κατάσταση των σχολικών κτηρίων στην Κέρκυρα, απαιτείται η ανέγερση σχολικών κτηρίων με γρήγορες διαδικασίες και όχι με τους ρυθμούς που χτίζεται το 4ο ΓΕΛ εδώ και …είκοσι χρόνια.
Αντί όλων των παραπάνω η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και των ΝΔ & ΠΑΣΟΚ παλιότερα συμβιβάζονται και συμφωνούν με τις περικοπές της κεντρικής εξουσίας που γίνονται με γνώμονα την εξοικονόμηση χρημάτων, από την κάλυψη των λαϊκών αναγκών,για να διοχετεύονται τα «πλεονάσματα» με διάφορους τρόπους προς τους επιχειρηματικούς και μονοπωλιακούς ομίλους.
Για τα προβλήματα, αυτού του χαρακτήρα, οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έχουν τοποθετηθεί καν. Συνήθως αρκούνται σε παρουσιάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για το πώς θα παραδώσουν κομμάτια της Κέρκυρας και του πλούτου του κερκυραϊκού λαού στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους εφοπλιστές.
Η συμπόρευση, όσων διεκδικούν την ψήφο του κερκυραϊκού λαού, με τέτοιου είδους πολιτικές πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ