16 Μαΐ 2019

Φυλάκιση σε 80χρονο μέλος του ΚΚΕ για κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις της Eldorado στις Σκουριές

Τελεσίδικη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης στον 79χρονο Θόδωρο Καραβασιλικό, μέλος του ΚΚΕ, με την κατηγορία της “αντίστασης κατά της αρχής” στη διάρκεια κινητοποίησης κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού της “Ελληνικός Χρυσός – Eldorado” τον Ιούλη του 2013.
Στην πραγματικότητα, ο 79χρονος σήμερα άνδρας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και αναίτιας σύλληψης από τα ΜΑΤ, στη διάρκεια της επέμβασής τους στο κατά του μπλόκου κατοίκων στο χωριό μεγάλη Παναγιά. Ο άνδρας ξυλοκοπήθηκε βίαια και με παρέμβαση της ΚΟ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματά του στα μάτια και άλλα μέρη του σώματός του. Μάλιστα, σύμφωνα με γνωστή του που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, όταν το βρήκε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και μελανιασμένο, ώστε όσοι τον είδα φοβήθηκαν για τη ζωή του.
Παρότι υποβλήθηκε μήνυση κατά των αστυνομικών, τίποτε δεν έχει προχωρήσει έκτοτε. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε: «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι»
Παρόλαυτα, ο εισαγγελέας, δίνοντας πλήρη κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή, χαρακτήρισε “καθόλα νόμιμη” τη σύλληψη, την οποία «με απότομες και βίαιες κινήσεις» (!) επιχείρησε να αποφύγει το μέλος του ΚΚΕ.
Πρωτόδικα ο Καραβασιλικός είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ τώρα ο ποινή του μειώθηκε στα κατώτατα προβλεπόμενα για το αδίκημα όρια, γεγονός πάντως που δε μειώνει σε τίποτε το βαθιά ταξικό και άδικο χαρακτήρα της απόφασης, στην υπηρεσία τόσο των δυνάμεων καταστολής, όσο εμμέσως και της εταιρείας στη δραστηριότητα της οποίας διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Σκουριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για μια εισαγωγή στο διαλεκτικό ψυχισμό

Κατιούσα Υπάρχει κόσμος; Και αν ναι, μπορούμε να τον γνωρίσουμε; Σε αυτά τα ερωτήματα έχει ήδη ...

TOP READ