23 Μαΐ 2019

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝ/ΛΩΝ



«Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Ασπίδα στα εργασιακά δικαιώματα»
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Βέβαια αυτό που δηλώνουμε το έχουμε κάνει πράξη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια σταθερά στηρίζουμε την εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα φέρνοντας σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια θέματα που τους αφορούν και παλεύοντας για τη λύση τους.
Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούνται από αγωνιστές που έδωσαν τέτοιες μάχες και θα δίνουν τέτοιες μάχες όχι για να τις εξαργυρώσουν στις εκλογές αλλά γιατί αυτό πιστεύουν και γιατί τους αφορά πρώτα και κύρια τους ίδιους.
Και με τις δικές μας δυνάμεις, τους υποψήφιούς μας, αγωνιστές και μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος, παλεύουμε για την υπογραφή ΣΣΕ, με προοπτική την αναπλήρωση των απωλειών των μισθών και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.  
Με αφορμή την κρίση, οι κυβερνήσεις με τις πλάτες της ΕΕ, εφάρμοσαν την πάγια επιλογή των αφεντικών για μείωση των μισθών, ελαστικοποίηση των μορφών εργασίας, περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κατάργηση των ΣΣΕ.
Μαζί με την εργατική τάξη χρειάζεται να αναπτύξουμε ένα μαζικό διεκδικητικό εργατικό κίνημα, που να γίνει το στήριγμα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Και η υπογραφή μιας ΣΣΕ με ταξικά κριτήρια υπέρ των εργαζομένων κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ