9 Μαΐ 2019

Τέσσερις μήνες φυλάκιση στους απεργούς της Χαλυβουργίας, μετά από μήνυση απεργοσπαστών

Πέντε χαλυβουργοί, πρωτοπόροι εργάτες, που μαζί με δεκάδες συναδέλφους τους, έδωσαν τον πολύμηνο ηρωικό αγώνα ενάντια στην εργοδοσία του Μάνεση, καταδικάστηκαν σε 4μηνη φυλάκιση με αναστολή, σε μια ακόμη δίκη, ύστερα απ’ όλη αυτή τη βιομηχανία μηνύσεων που εξαπέλυσαν εναντίον τους κυβέρνηση, αστικό κράτος, εργοδοσία και τα τσιράκια της.
Αυτή τη φορά, η μήνυση είχε υποβληθεί από γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, απεργοσπάστες, με την ψευδή κατηγορία της παρεμπόδισης εξόδου από το χώρο του εργοστασίου. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα οι 5 χαλυβουργοί είχαν καταδικαστεί σε 7μηνη φυλάκιση και μετά από την έφεση που έκαναν, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους καταδίκασε σε 4 μήνες, αναγνωρίζοντάς τους ελαφρυντικά. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η ποινή επιβλήθηκε με ψήφους δύο έναντι ενός, μειοψηφούντος της προέδρου του δικαστηρίου που ζήτησε την αθώωσή τους..!
Την απόφαση καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ενώ οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και η δίκη έχει ήδη διάρκεια 4 χρόνων, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη, όταν είναι να δικάσει αγωνιστές εργάτες, “τρέχει με χίλια”.
Έτσι, για άλλη μια φορά, καταδίκασαν αγωνιστές εργάτες της ηρωικής απεργίας της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”, παρά το ότι όλο το κατασκευασμένο κατηγορητήριο κατέρρευσε για μια ακόμη φορά.
Καλούμε τις οργανώσεις της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε τους εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτήν την υπόθεση. Να σταθούν άφοβα μαζί με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές στην πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, κόντρα στο κεφάλαιο και στα κόμματα που το στηρίζουν. Υπάρχει λύση, μαζί με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής και της ταξικής σύγκρουσης».
Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ