9 Μαΐ 2019

Δήλωση της Αλεξάνδρας Μπαλού Περί fake news και άλλων δαιμονίων ή αλλιώς: “Εκεί που μας χρωστάγαν, μας ζητάνε και το βόδι!”



Δήλωση με τίτλο «Περί fake news και άλλων δαιμονίων ή αλλιώς: Εκεί που μας χρωστάγαν, μας ζητάνε και το βόδι!», έκανε σήμερα το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» Αλεξάνδρα Μπαλού, σχολιάζοντας ανακοίνωση του κ. Γαλιατσάτου και του συνδυασμού του.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Αλεξάνδρας Μπαλού:
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η ανακοίνωση του κ. Θ. Γαλιατσάτου και της παράταξής του «ΑΝΑΣΑ», με την οποία εγκαλούν τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» και εμένα προσωπικά για «fake news και αντιπαράθεση χωρίς επιχειρήματα». Για εκείνους που έχουν κοροϊδέψει έναν ολόκληρο λαό, ένα ακόμα ψέμα δεν κοστίζει τίποτα. Δεν θα μείνουμε λοιπόν στο γεγονός ότι το περιβόητο spot δε βρίσκεται στη σελίδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως λένε. Θα μείνουμε στην ουσία.  
Δεν είναι fake news, κύριοι, η παράδοση του δημόσιου ορυκτού πλούτου με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που εξειδικεύετε και προωθείτε εσείς στα νησιά μας από τη θέση της περιφερειακής Αρχής.
Η πολιτική που πρώτα καταστρέφει το περιβάλλον και μετά δήθεν το προστατεύει δεν κρύβεται πίσω από πρόστιμα και περιβαλλοντικούς όρους, που είναι τις περισσότερες φορές απολύτως και σκανδαλωδώς προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των επιχειρηματιών, ενώ τις υπόλοιπες φορές παραβιάζονται από αυτούς ασύστολα και ατιμώρητα.
Αφού λέτε ότι θέλετε επιχειρήματα, επαναλαμβάνουμε την καθαρή, κρυστάλλινη και χιλιοδιατυπωμένη θέση μας εναντίον της εξόρυξης υδρογονανθράκων, επειδή διαφωνούμε με την παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας στα μονοπώλια και γνωρίζουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή την επιλογή για το Περιβάλλον, αλλά και για τον άνθρωπο, σε μια τόσο σεισμογενή περιοχή.
Κι αφού κόπτεστε για το Περιβάλλον, απαντήστε: Εμείς ή εσείς φτιάξατε τη νέα χωματερή στη Λευκίμμη και κάνατε το Τεμπλόνι σαν τις ιδέες σας περί Περιβάλλοντος; Εμείς ή εσείς ξεπουλήσατε, με κροκοδείλια δάκρυα, τον Ερημίτη μας; Εμείς ή εσείς απλώς δεν προλάβατε να κάνετε το ίδιο, δήθεν υπό όρους, με άλλες προστατευόμενες και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές μας σε όλα τα νησιά μας, όπως στην περιοχή Λίβας της Ζακύνθου και στον Ίσσο στην Κέρκυρα, από κοινού με αυτούς που σας έδωσαν το χρίσμα; Γνωρίζετε κάτι για τις ανεμογεννήτριες, την καταστροφή του Περιβάλλοντος και των καλλιεργειών και τα πλημμυρικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων στις περιοχές της Αγίας Ευφημίας και στα Καμιναράτα στην Κεφαλονιά, όπως και αλλού;
Προκαλείτε και προσβάλλετε τη νοημοσύνη των πολιτών των νησιών μας, όταν εγκαλείτε εμάς ότι δεν αντιπολιτευόμαστε τους «νεοφιλελεύθερους συνδυασμούς», αυτούς δηλαδή με τους οποίους εσείς συμπορεύεστε στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων, στο όραμα της μεγάλης επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων με τις μεγάλες τσέπες!
Είμαστε απέναντι στην παράδοση του δημόσιου πλούτου, γιατί ανήκει στον λαό και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελός του. Είμαστε απέναντι στην πολιτική που χρηματοδοτεί κατά προτεραιότητα τις επιδιώξεις των ισχυρών, αφήνοντας για τον λαό τα ψίχουλα. Δεν αθωώνουμε τη βάρβαρη αυτή πολιτική ανάλογα με το αν φέρει πρόσημο «νεοφιλελεύθερο», «σοσιαλδημοκρατικό» ή «ψευτοαριστερό». Την αντιπαλεύουμε με όποιον μανδύα και αν περιβάλλεται, επειδή είναι εχθρική για τον λαό και τα δικαιώματά του.
Αλήθεια, συγκρίνονται στο spot ανόμοια πράγματα όπως λέτε; Άλλο το παρατηρητήριο σε «Κατάκολο» και «Δυτικό Πατραϊκό» και άλλο στο Ιόνιο; Το ότι διαχωρίζετε τη θάλασσα σε πετρελαϊκά οικόπεδα, όπως κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, δεν αλλάζει την ουσία.
Δεν μας εκπλήσσει ότι έχετε ξεχάσει τι λέγατε πριν να εκλεγείτε. Όσοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε εύκολα τα ξεχνάνε.
Με δικά σας λόγια: «Το Περιβάλλον στα νησιά μας, που είναι στολίδι, κινδυνεύει. Και κινδυνεύει περισσότερο απ' αυτούς που προχωρούν την υπόθεση των υδρογονανθράκων. Έκαναν, υποτίθεται, μια παραχώρηση ότι θα κάνουν Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο. Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!». Και «Η ΑΝΑΣΑ επισημαίνει την ανάγκη ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου τα Ιόνια νησιά μας να αναπνέουν καθαρό αέρα κι όχι πετρελαϊκές αναθυμιάσεις».
Η διαφορά είναι ότι εσείς πήγατε με τον «λύκο», ενώ εμείς παραμένουμε με τα «πρόβατα».
Προσπαθήσατε να μας λερώσετε κύριοι της «ΑΝΑΣΑ»! Δεν μπορείτε!
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι υποψήφιοί της πορεύονται με καθαρότητα, σταθερότητα, πολιτικά επιχειρήματα, ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα. Δε θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού την υποστηρίζει το ΚΚΕ.
Απ' όποια θέση κι αν μας τάξει ο λαός στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στις 26 Μάη και στις 2 Ιούνη, είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας, θα αγωνιστούμε σθεναρά για να αποτρέψουμε τη μετατροπή του Ιονίου μας σε προτεκτοράτο των κολοσσών του «μαύρου χρυσού» και θα δώσουμε μάχη απέναντι στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις της αρεσκείας της και στο πολιτικό προσωπικό τους σε Περιφέρειες και Δήμους, προκειμένου να αποκτήσουν προτεραιότητα και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού των Ιονίων νήσων.
ΥΓ.
Προς ενημέρωσή σας η παράταξή μας έχει την ιστοσελίδα lascorfu.wordpress.com. Χαιρόμαστε που υπάρχουν και ιστοσελίδες φίλων της παράταξής μας που αποκαλύπτουν τις πολιτικές του δικού σας συνδυασμού και των συνδυασμών της κ. Κράτσα, του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη, με δημιουργικά σατιρικό τρόπο, χωρίς κατ' ελάχιστο να τις διαστρεβλώνουν. Προσωπικά ως Επτανήσια δεν ενοχλούμαι καθόλου από την πολιτική σάτιρα. Αυτό που απεχθάνομαι είναι η διγλωσσία και ο καιροσκοπισμός στην πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ