Την απειλή της «ακυβερνησίας» επιστρατεύει η ΝΔ, για να εκβιάσει ψήφο αυτοδυναμίας στις εκλογές. Όπως έλεγε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί με αυτοδυναμία, θα ξανακάνει εκλογές τον Αύγουστο.
Κάπου εκεί εμφανίστηκε το ΚΙΝΑΛ να διαβεβαιώσει ότι ως «δύναμη ευθύνης» δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη και το καράβι να πέσει στα βράχια, και ότι γι’ αυτό ετοιμάζεται να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΝΔ, προκειμένου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση και να διαπραγματευτεί τους δημοσιονομικούς στόχους με τους δανειστές.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι «ο πρώτος (στις εκλογές) θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση», ενώ δεν λείπει και η σεναριολογία από στελέχη της ΝΔ, που προλειαίνουν το έδαφος για μια συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ.
Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι στο παρασκήνιο ετοιμάζεται ήδη η επόμενη μέρα της κυβερνητικής εναλλαγής.

Όσο όμως κι αν προσπαθούν να στρέψουν τα φώτα στο ποιος θα είναι πρωταγωνιστής και ποιος κομπάρσος στις 8 Ιούλη, σημασία για το λαό έχει ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, αυτοδύναμης ή συνεργασίας, είναι το ίδιο με της σημερινής και ότι θα βαδίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες.

Γι’ αυτήν την επόμενη μέρα πρέπει να προετοιμάζεται ο λαός, παίρνοντας από τώρα τα μέτρα του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχιστεί με όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν προκύψει.
🚩 Και αυτό προϋποθέτει να είναι όσο γίνεται ψηλότερα το ΚΚΕ, ο οργανωτής της πάλης και των διεκδικήσεων του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή.

Η δύναμή σου την επόμενη μέρα

Μαγαζί…

«Με ποιον αισθάνεστε πιο ασφαλείς στο τιμόνι της χώρας εσείς που κάθε μέρα κάνετε ταμείο; Με τον ατζαμή που γονάτισε το μαγαζί ή με αυτόν που το έσωσε από το λουκέτο και σήμερα μπορεί να αναπτύσσεται ξανά, να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία;».
😵 Αυτό το ευφυολόγημα επιστράτευσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στη Λαχαναγορά, προσπαθώντας να προσαρμόσει την κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ στο ακροατήριό του.

✔️ Ξέχασε βέβαια να πει ότι το κοινό τους «μαγαζί» με τη ΝΔ, αυτό που και οι «ατζαμήδες» και οι «νοικοκύρηδες» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων υπηρέτησαν με συνέπεια, δεν είναι άλλο από το «μαγαζί» του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί τους έδωσαν τα κλειδιά, αυτοί και την οδηγία να πετάξουν έξω από το «μαγαζί» τούς εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, αφού πρώτα τους γονάτισαν με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τα φέσια στους τραπεζικούς ομίλους, τις κάθε λογής περικοπές, για να μπορούν να «ατενίζουν με αισιοδοξία» το μέλλον 🧐

✔️ Επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, λοιπόν, πρέπει όντως να κάνουν το δικό τους «ταμείο»:

🚩 Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για μέτρα πραγματικής ανακούφισης, όπως αυτά που έχει επανειλημμένα καταθέσει το ΚΚΕ και έχουν απορρίψει οι υπόλοιποι.
Ώστε να δυναμώσει η συμμαχία και κοινή πάλη με τους εργαζόμενους, για να περάσουν στην αντεπίθεση απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που τους τσακίζει.