28 Ιουν 2019

Νταής εργοδότης χτύπησε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Τη χειροδικία εργοδότη σε βάρος συνδικαλιστή, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.
Όπως αναφέρει, «πρωταγωνιστής» του περιστατικού που σημειώθηκε είναι ο εργοδότης Θ.Τ., που απασχολούσε ανασφάλιστη εργαζόμενη σε επισιτιστική επιχείρηση στην περιοχή της Λίνδου, με το πρόσχημα ότι δουλεύει «δοκιμαστικά». Όπως εξηγεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η εργαζόμενη προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση, μετά την άρνηση του εργοδότη να την πληρώσει και τις απειλές που επιστράτευσε για «μηνύσεις και “ενέργειες άλλου είδους”, αν δεν φύγει χωρίς άλλες απαιτήσεις».
Σε συνέχεια των παραπάνω, ο εργοδότης δεν δίστασε να στήσει «καρτέρι» έξω από την Επιθεώρηση, να επιτεθεί και να χτυπήσει τον Μιχάλη Τσουρούτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο «Miramare». Συγκεκριμένα, ενώ είχε οριστεί τριμερής συνάντηση, ο εργοδότης δεν προσήλθε, ενώ στην κλήση του επιθεωρητή ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει τα δεδουλευμένα σε τραπεζικό λογαριασμό. Εμφανίστηκε όμως στην είσοδο του κτιρίου, με απειλές του τύπου «ξέρω πού μένεις και ποιο είναι το αυτοκίνητό σου», αλλά και με επίθεση εναντίον του στελέχους του ΠΑΜΕ, για την οποία κατατέθηκε σχετική μήνυση.
«Έχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει για την αποθράσυνση της εργοδοσίας, για την προκλητική ανοχή που δείχνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στις μεθοδεύσεις της και τα αποτελέσματά τους», σημειώνει η Γραμματεία Ρόδου. Όπως προσθέτει, το τελευταίο περιστατικό «ξεπερνά κάθε όριο και είναι ενδεικτικό της κατάστασης “Άγριας Δύσης” που επικρατεί στην ανατολική και νότια πλευρά του νησιού, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μάλιστα να δηλώνουν αδυναμία ακόμα και να μετακινηθούν προς τα εκεί».
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ προειδοποιεί τους νταήδες εργοδότες «να το σκέφτονται διπλά πριν σηκώσουν χέρι» και καλεί τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν αυτήν τη μαφιόζικη ενέργεια, ενώ έγινε παρέμβαση για το περιστατικό στον αστυνομικό διευθυντή, από κλιμάκιο της ΤΕ Νότιας Δωδεκαννήσου του ΚΚΕ.
Την επίθεση καταγγέλλει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.
Από  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε αρμολογείται

Του Αεροπεζοναύτη «Αρμοί είναι κενά ανάμεσα σε δομικά στοιχεία, ηθελημένα ή και αθέλητα, ...

TOP READ