19 Ιουλ 2019

"Πανεπιστημιακός" Σκοταδισμός...


Στα κρυφά. Στα μουλωχτά. Κάτω από απόλυτη μυστικότητα και με τις κλούβες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος αναγορεύτηκε σε «Επίτιμος Διδάκτωρ» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Η είδηση της κρυφής ανακήρυξης (έγινε τη Δευτέρα) του μητροπολίτη Άνθιμου ως επίτιμου Διδάκτορα στο ΑΠΘ, έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων ενώ είχε ξεκινήσει και συλλογή υπογραφών κατά της αναγόρευσης του.
Τα μέλη της απελθούσας πρυτανείας του ΑΠΘ – χωρίς να ενημερώσουν την Πανεπιστημιακή κοινότητα –  προχώρησαν στην αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η πρυτανία του ΑΠΘ είχε ενημερώσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία προφανώς και έδωσε την έγκριση της… 

Η τελετή έγινε στην έδρα του Άνθιμου για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.  Μπορεί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ να μην είχαν ενημερωθεί για την τελετή, όπως συνηθίζεται για τις αναγορεύσεις προσώπων σε επίτιμους διδάκτορες, όμως όπως φαίνεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η εκδήλωση ήταν γνωστή. Κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» γύρω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και μια σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ, σύμφωνα με πολίτες που πέρασαν από τις περιμετρικές οδούς τις συγκεκριμένες ώρες.
Κεκλεισμένων των θυρών λοιπόν και με μοναδικό φλας εκείνο της Μητρόπολης να αποτυπώνει μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του ΑΠΘ…  Ο Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017 με τον ισχυρισμό τότε ότι είναι «ιεράρχης με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης»!!! Όμως οι εντονότατες αντιδράσεις  τότε, του ακαδημαϊκού κόσμου, οργανώσεων αλλά και του δημοκρατικού λαού ανάγκασαν το ΑΠΘ να αναβάλει την τελετή. 
Όμως η πρυτανεία του Πανεπιστήμιου επανήλθε και κάτω από άκρα μυστικότητα (στο σκοτάδι όπως αρμόζει και στον σκοταδισμό που πρεσβεύει ο συγκεκριμένος μητροπολίτης ) «τίμησε» το γνωστό για τις ακροδεξιές, φιλοχουντικές και ρατσιστικές του απόψεις Άνθιμο. 
«Τίμησε» και ενέταξε στην πανεπιστημιακή κοινότητα:
 Το μητροπολίτη που υποδεχόταν το 2017 με ανοιχτές αγκάλες τον αρχιναζί Μιχαλολιάκο και τη σύζυγο του, προφανώς για τους δώσει την …«ευχή» του ώστε να συνεχίσει την εγκληματικής δράσης της, η συμμορίας τους!
 Το μητροπολίτη που έχει υμνήσει τη Χούντα δηλώνοντας θαυμαστής των ‘ισχυρών δραχμών’ του Μακαρέζου, ο οποίος νοσταλγώντας της εποχή εκείνη δήλωνε ότι ‘οι εκπαιδευτικοί έκαναν το καθήκον τους’. 
 Το μητροπολίτη που έχει δηλώσει ότι “δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά μόνο η γη!”
 Το μητροπολίτη που οργάνωνε αγρυπνίες κατά των ομοφυλόφιλων.
 Το μητροπολίτη που το 2016 έλεγε για τους πρόσφυγες: “Αν ανακατέψουμε τη Θεσσαλονίκη με άλλους λαούς και άλλα θρησκεύματα, θα είναι έγκλημα” ή “υπάρχουν όρια στο αγαπάτε αλλήλους”…
Αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε να τιμήσει το ΑΠΘ. Έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του σκοταδισμού, της μισαλλοδοξίας, νοσταλγό της Χούντας, ομοτράπεζο των ναζί της χρυσής αυγής και φορέα ακραίων θέσεων και απόψεων. Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση που προσβάλλει την επιστημονική κοινότητα, προκαλεί το αίσθημα του λαού. 
Δίπλα στη φωτογραφία της ανακήρυξης τα μέλη της πρυτανείας του ΑΠΘ θα μπορούσαν να προσθέσουν και την παρακάτω εικόνα για να έχουν ολοκληρωμένο το καμβά της σκοταδιστικής και ντροπιαστικής απόφασης τους…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ