Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //
Πολλές  φορές τονίσαμε- άλλωστε αποδείχτηκε και εκλογικά- ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε, ξεπούλησε ιδανικά, αξίες αριστερές, γιατί εμφανιζόταν αριστερός στα λόγια, ενώ έπραττε δεξιά augi1και γι’ αυτό έσπειρε τόσο μεγάλη απογοήτευση και έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη Δεξιά. Ότι ταυτόχρονα υπήρξε και ο καλύτερος «στρατολόγος» της Ν.Δ της οποία την πολιτική «καθαγίασε», υπήρξε το «πλυντήριο» της και συνέβαλε στο ξαναγυρίσει- αυτοδύναμα μάλιστα- στην κυβερνητική εξουσία .
Τώρα όμως φαίνεται ούτε και τα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν συνέβαλαν στο να βγουν συμπεράσματα γιατί «πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι».
Έτσι είδαμε την Τετάρτη 10 Ιούλη με αφορμή τα μέτρα της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ και ο ΑΠΕ η ΑΥΓΗ να κυκλοφορεί με ένα αγοραία αντικομουνιστικό πρωτοσέλιδο που ταυτίζει την πολιτική της Ν.Δ με την ακολουθούμε πολιτική στην Λ.Δ της Κορέας (ΦΩΤΟ).
Να σημειώσουμε ορισμένα ζητήματα:
  1. Το νέο  μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, γίνεται με βασικό στόχο η ακολουθουμένη αντιλαϊκή πολιτική να προωθεί πιο αποτελεσματικά και γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικότερα η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, γίνεται προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης.
  2. Προφανώς και η Ελλάδα δεν είναι Λ.Δ της Κορέας. Ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας που μπορεί να έχει κανείς με τα όσα πραγματικά συμβαίνουν εκεί (και φυσικά δεν έχουν σχέση με όσα κατά καιρούς κυκλοφορούν στα αστικά ΜΜΕ και αποδεικνύονται τερατώδη ψέματα) να σημειώσουμε ότι εκεί ο ηγέτης της χώρας διατηρεί τρεις θέσεις και είναι: πρόεδρος της επιτροπής κρατικών υποθέσεων της ΛΔ Κορέας, πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, ανώτατος διοικητής του στρατού ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν τα ελέγχει και για τις μυστικές υπηρεσίες υπάρχει αρμόδιος υπουργός και υπουργείο…
Το ουσιαστικό όμως είναι αλλού. Στο ότι δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει της «νεοφιλελεύθερη λαίλαπα» όπως διατείνεται χρησιμοποιώντας «επιχειρήματα» που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφάνιζε και ο (υποτιθέμενος τελικά) «αντίπαλος». Να αναπαράγει δηλαδή ακρίτα όσα «σερβίρουν» τα αστικά ΜΜΕ και διεθνή πρακτορεία, αν και η ΑΥΓΗ έχει παράδοση σε κάτι τέτοιο από τα χρόνια ακόμη που υπήρχε η ΕΣΣΔ και γενικότερα το σοσιαλιστικό στρατόπεδο στο όνομα του «πλουραλισμού» και της «ανανέωσης»…