20 Ιουλ 2019

Αυτή είναι η Ιδιωτική πρωτοβουλία



Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (19/7), ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος ήταν 5,3 ρίχτερ. Εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν και  όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη τη χώρα για λίγα λεπτά, αν και βέβαια ο σεισμός δεν ήταν μεγέθους που θα επηρέαζε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τις εταιρείες το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ότι  έγιναν περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό.

ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...

Στην Αττική λοιπόν κατοικούν πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες. Αν ο σεισμός ήταν μεγαλύτερος είναι σαφές ότι όχι 20 χιλιάδες, αλλά πολλαπλάσιες κλήσεις θα γινόντουσαν ανα δευτερόλεπτο. 

Είναι απαράδεκτο, και πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη για το μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία που αποκαλύπτει, ότι ενώ έχουμε από την ακριβότερη κινητή τηλεφωνία στην Ευρώπη, εδώ στην χώρα μας, οι υποδομές των ιδιωτών επενδυτών είναι εμφανέστατα κατώτερες. Κατώτερες όχι απλά των απαιτήσεων των καταναλωτών, αλλά επικίνδυνα κατώτερες γιατί οι υπηρεσίες των ιδιωτικών εταιριών τηλεφωνίας αποτελούν κοινωνική ανάγκη. Από τον πακτωλό των εκατομμυρίων που κερδίζουν κάθε χρόνο, οφείλουν ένα σημαντικό μέρος να το ρίχνουν στις υποδομές.

Οφείλει η κυβέρνηση να αφήσει τις αρλούμπες περί αναζήτησης ιδιωτικών επενδύσεων και μέσω του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει τις υπάρχουσες σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που παρέχουν. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ