Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //
Πότε τόνα, πότε τ’ άλλο. Πότε και τα δυο μαζί! Άγεσθαι και φέρεσθαι απ’ τον Άννα στον Καϊάφα και αφού ξεμπλέξαμε (;) απ’ τη Σκύλλα οδηγούμεθα ολοταχώς με κεκτημένη ταχύτητα προς τη Χάρυβδη. Τέτοιο το ρεζιλίκι. Τέτοια η ξεφτίλα, τόση η κοροϊδία.
Όχι πάλι μία από τα ίδια. Χρόνια και χρόνια το ίδιο βιολί. Δικομματισμός και διπολισμός με κάλπικα μέσα.
Όχι άλλο ψευδαισθήσεις, όχι άλλο πισωγύρισμα. Όχι άλα μνημόνια. Αυτοί μας έφεραν μέχρι εδώ. Αυτοί μας αλυσόδεσαν. Αυτοί μας κατέστρεεψαν. Έχει και το θράσος τα όρια του. Φτάνει πια.
***
Παντού και πάντα ΚΚΕ!
Για τις πληγές στο πονεμένο και ματωμένο του κορμί. Για το δίκιο του φτωχού, του εργάτη, του ανέργου, του φαμελίτη, του ξωμάχου, του συνταξιούχου!
Στο στόμα του λύκου, στο στόχαστρο της παγκόσμιας αντίδρασης, στο στόχαστρο των συμφερόντων της αστικής τάξης, με το μαστίγιο και το ρόπαλο στη ράχη, με τα όργανα της τάξης και των ΜΜΕ, τα έδρανα της δικής τους Δικαιοσύνης και την αλαζονεία και αυταρχικότητα της εξουσίας.
Γιατί ΚΚΕ;
Για την υπευθυνότητα, την πείρα, την ευρύτητα των ιδεών και του πνεύματος του, την ταξικη΄του συνέπεια, τη μεθοδικότητα, την αξιοπιστία του, την τόλμη, την εποιμονή, τις αντοχές και τους αγώνες του.
Γιατί ΚΚΕ;
Για την ευθύτητα και τον πύρινο δικαιωμένο λόγο του. Για την δύναμη του να μεταγγίζει στα φτωχά λαϊκά στρώματα την ελπίδα για τη νομοτελειακή του δικαίωση.
Για τα χαμηλά μεροκάματα, την ανεργία, την ακρίβεια, την Παιδεία, την εμπορευματοποιήση της υγείας, της ασφάλειας και της Πρόνοιας. Το τσάκισμα των εργατικώων δικαιωμάτων, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Γιατί ΚΚΕ;
Φράγμα στην καταστροφική λαίλαπα των αρχών κι αποφάσεων της ΕΕ. Στην απαξίωση του μόχθου και της προσωπικότητας του εργαζόμενου. Στον εμπαιγμό, αποπροσανατολισμό και υποκρισία του δικομματισμού που εκφράζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαών.
με το αντικλείδι της αντιλαϊκής πολιτικής, όλα αυτά τα χρόνια, μας καταπιέζουν, μας πνίγουν, μας εξοντώνουν, μας εκμεταλλεύονται! Τα ίδια και τα ίδια. Με θράσος, με επιμονή, με ανούσιες και κίβδηλες υποσχέσεις!
Παντού και πάντα ΚΚΕ!
Για τους αγώνες, για την ιστορία του και γιατί μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια!
Ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω του για να φοβηθούν τη δύναμή του.