29 Αυγ 2019

Αντικομμουνιστικός οίστρος


Η 23η Αυγούστου, που η ΕΕ έχει ανακηρύξει σε «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ» το 1939, έδωσε και φέτος την αφορμή σε αξιωματούχους της λυκοσυμμαχίας να εκφράσουν τον αντικομμουνιστικό τους οίστρο, τον ίδιο που κατά καιρούς «εμπνεύστηκε» αντικομμουνιστικά μνημόνια, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.
«Τίμησαν» τη μέρα με χυδαίο αντικομμουνισμό, που αποτελεί από χρόνια επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ξέπλυμα του φασισμού - ναζισμού και ταύτισή του με τον σοσιαλισμό, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά το φόβο τους, ξορκίζοντας με συκοφαντίες την προοπτική που μπορεί και πρέπει να αποκτήσει η πάλη των λαών, της οικοδόμησης μιας ανώτερης κοινωνίας και μιας ανάπτυξης που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
***
Ετσι, ο α' αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς (αγαπημένος του ΣΥΡΙΖΑ...), και η επίτροπος Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα με κοινή τους δήλωση αναπαρήγαγαν την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, ξερνώντας δηλητήριο περί «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ», το οποίο, όπως λένε, «άνοιξε ένα μαύρο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία (...) Σε μια Ευρώπη που η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν παρά μόνο ένα όνειρο. Δεκάδες εκατομμύρια εκτοπίζονταν, βασανίζονταν και δολοφονούνταν κάτω από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης»!!! Οσον αφορά τον Τίμερμανς, πάει πολύ να διαστρεβλώνει την Ιστορία η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, που τις δεκαετίες του 1920 και 1930 με τη στάση της άνοιξε το δρόμο για την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Επιβεβαιώνοντας ότι τα πυρά στο παρελθόν στοχεύουν στο μέλλον, πανηγύρισαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού πριν από 30 χρόνια και υπέδειξαν «να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη ώστε να εμπνέει τις νέες γενιές στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων, της έννομης τάξης και της δημοκρατίας (...) Στεκόμαστε ενάντια στον ολοκληρωτισμό και στα αυταρχικά καθεστώτα κάθε είδους».
Στο ίδιο πνεύμα της αντικομμουνιστικής υστερίας ήταν και η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι υπουργοί πέντε χωρών της ΕΕ: Λιθουανίας, Λετονίας, Εσθονίας, Πολωνίας και Ρουμανίας, που έχουν ντοκτορά στον αντικομμουνισμό!
***
Στις Βαλτικές χώρες τιμούν με παρελάσεις ως «απελευθερωτές» τα ναζιστικά τάγματα των Ες-Ες και τους συνεργάτες τους, που ξηλώνουν μνημεία αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό, ενώ πριν λίγους μήνες στην Πολωνία καταστράφηκε μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, σε όλες αυτές διώκουν αντιφασίστες αγωνιστές και κομμουνιστές, προχωρούν σε αλλαγές στον Ποινικό τους Κώδικα απαγορεύοντας την κομμουνιστική ιδεολογία, τα σύμβολα κ.λπ. Ομοίως και στην Ουκρανία - όπου ευρωενωσιακό χρήμα ρέει με τη σέσουλα - ο αντικομμουνισμός θεριεύει, ενώ πρόσφατα απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας!
Η αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ αποτυπώθηκε εξάλλου με τον πλέον επίσημο τρόπο σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Μάη, με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ανήμερα της 74ης επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, υπογράφτηκε στο Σιμπίου της Ρουμανίας διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού, όπου αναφέρεται: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»!!!
***
Με τούτα και μ' εκείνα, οι απολογητές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επιβεβαιώνουν πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυά τους για την άνοδο του φασισμού. Αποδεικνύουν ότι ο στόχος τους παραμένει να αποτρέψουν τους λαούς απ' το να παλέψουν για τον κόσμο που αξίζουν και δικαιούνται να ζήσουν, έχοντας ως οδηγό την πρώτη απόπειρα οικοδόμησής του, τα συμπεράσματα που προκύπτουν απ' αυτήν. Εκεί αποσκοπεί η προσπάθεια να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ματαιοπονούν!!! Ο σοσιαλισμός, η πρωτοπόρα πάλη των κομμουνιστών μαζί με τους λαούς, τσάκισαν τον φασισμό και έλυσαν δεκαετίες πριν προβλήματα που στον καπιταλισμό βασανίζουν ακόμα εκατομμύρια εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Αυτή η αλήθεια θα συνεχίσει να συνεγείρει τους λαούς και την πάλη τους έως το τέρμα της διαδρομής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ