20 Σεπ 2019

Στα συσσίτια τρέφονται 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι κυρίως συνταξιούχοι και παιδιά





Συνταξιούχοι, παιδιά και ανθρώπους που ζητούν άσυλο συναντά κανείς στα συσσίτια στη Γερμανία όπου τρώνε ή προμηθεύονται τρόφιμα 1,65 εκατομμύρια άτομα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως καταγράφεται μάλιστα αύξηση των επισκεπτών κατά 10%, μέσα σε ένα χρόνο, στα δημόσια συσσίτια που λειτουργούν σε 1.000 δήμους σε όλη τη Γερμανία. Δημοσίευμα της DW που επικαλείται το σύλλογο «Συσσίτια Γερμανία» (Tafeln Deutschland) αναφέρει ότι οι επισκέπτες είναι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, παιδιά, φοιτητές και αιτούντες άσυλο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόχεν Μπριλ αναφέρει ότι είναι «πολύ δραματική» η κατάσταση στους ηλικιωμένους. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% και έφθασε στις 430.000. Τη μεγαλύτερη ομάδα στα συσσίτια, που λειτουργούν σε 947 γερμανικούς δήμους, αποτελούν όμως, με περίπου μισό εκατομμύριο, τα παιδιά. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι κατά 10%. «Φτωχά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας», τονίζει ο Γ. Μπριλ.

(Πηγή: DW)

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ