25 Σεπ 2019

Κοιμήσου ήσυχος αφού ο πεντάχρονος Αφγανός δεν ήταν γιος σου…

       

25-09-2019
Αν ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν γιος σου τώρα θα ήσουν στο δρόμο
θα ούρλιαζες σαν τρελός,
θα ζητούσες να φέρουν πίσω το αγγελούδι σου αυτοί που του έκοψαν το νήμα της ζωής.
Αν ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν γιος σου θα είχες εισβάλει σε υπουργεία και σε δημόσιες υπηρεσίες,
θα είχες αναποδογυρίσει γραφεία, θα είχες σπάσει τζαμαρίες,
θα ζητούσες να λογοδοτήσουν οι φονιάδες.
Αν ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν γιος σου θα είχες πιάσει από το λαιμό όλους αυτούς που τον καταδίκασαν να ζει σε σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφού πρώτα τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σπίτι και τον τόπο του βομβαρδίζοντάς τα.
Αν ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν γιος σου θα έπινες το αίμα αυτών που τον ανάγκασαν να παίζει μέσα σε μια κούτα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αντί να παίζει στην τάξη του στο νηπιαγωγείο.
Αν ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν γιος σου θα έσφιγγες τις γροθιές σου και θα κατέβαζες τα μούτρα των δολοφόνων του, γιατί δολοφονία ήταν και ο δολοφόνος σίγουρα δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου.
Αν ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν γιος σου σήμερα τουλάχιστον θα πενθούσες αν δεν έκανες όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα.
Αλλά ο πεντάχρονος Αφγανός δεν ήταν γιος σου, δεν ήταν καν το σκυλάκι σου οπότε δεν χρειάζεται ούτε να πενθήσεις, ούτε να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. Ο πεντάχρονος Αφγανός ήταν ένας ακόμη Αϊλάν, ήταν ένα ακόμη αραπάκι από το οποίο ξεβρώμισε ο τόπος σου, οπότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.
Ο πεντάχρονος δεν ήταν γιος σου βολεμένε αλλά ήταν στενός σου συγγενής! Θυμάσαι;! Ήταν εκείνος ο αδελφός του παππού σου που τον πάτησε το κάρο στη μέση του δρόμου όταν τον έφεραν από τη Μικρασία τότε μετά την καταστροφή.
Ο πεντάχρονος δεν ήταν γιος σου ασυνείδητε αλλά ήταν ο εγγονός σου! Εκείνος ο εγγονός σου που θα τον αναγκάσουν να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς όπως ανάγκασαν τον παππού σου κι εκείνον τον αδελφό του που τον πάτησε το κάρο όταν ήταν πέντε χρονών.
Αλλά εσύ κοιμήσου ήσυχα γιατί ακόμα νομίζεις ότι ο πεντάχρονος Αφγανός δεν ήταν γιος σου…

Σ.Ι.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ