21 Σεπ 2019

Ο καθείς κι ο τρόπος του!


Την ώρα που χιλιάδες κομμουνιστές κι αντιφασίστες στους δρόμους έστελναν στη μνήμη του Παύλου Φύσσα το μήνυμα πως σε τούτα εδώ τα χώματα κακιά ναζιστική κοπριά δεν πιάνει, κι άνοιγε τις πύλες του απ' την επομένη το πρωί το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που ολοκληρώνεται το Σάββατο, έχοντας καθαρίσει χιλιάδες των χιλιάδων ψυχές και μυαλά ανθρώπων κάθε ηλικίας, απ' τη βάρβαρη καπιταλιστική κανονικότητα, έβλεπε το φως το κατάπτυστο και διαβόητο πλέον ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
Είναι ένα κείμενο ιστορικής διαστρέβλωσης και γκεμπελικού αντικομμουνισμού, που έρχεται σχεδόν 14 χρόνια μετά το αντικομμουνιστικό μανιφέστο, το οποίο αποπειράθηκαν να περάσουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης τα ίδια συμφέροντα και η ίδια ευρωπαϊκή πολιτική.
Τότε ματαιώθηκε χάρη κυρίως στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων κομμουνιστών (Αγγουράκης, Κόρακας... δες «Πατριδογνωμόνιο» 27/8/17) και σήμερα «απογειώνεται» στο επίπεδο του κανένα παιδί να μην μπορεί να μετράει τ' άστρα, χάρη και στη συμβολή των «αριστερών», που προσπαθούν να γίνουν σοσιαλδημοκράτες, κολυμπώντας σε υβριδικές πολιτικές λίμνες τύπου ...ΝΑΤΟικού ΕΑΜ...

Θεωρητικά δεν αξίζει κανείς να σταθεί στο φτύσιμο της Ιστορίας κατάμουτρα, με το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης». Γιατί μετά τη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με υπογραφή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές αποφάσισαν να βασανίσουν με ηλεκτροσόκ τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου. Υιοθέτησαν μέχρι και τη στίξη των κειμένων ναζιστικής προπαγάνδας, σαν κι αυτή που πουλούσε και πουλάει ακόμα το χρυσαυγίτικο μόρφωμα, σε φανερά και κρυφά «μαθήματα αντικομμουνιστικής ιστορίας».

Από κάτω στήνεται μια νέα Νυρεμβέργη για τους κομμουνιστές όπου Γης, κατά το δόγμα τι Χίτλερ τι Στάλιν. Αυτή που αφέθηκε να δηλητηριάζει συστηματικά τα μυαλά, κυρίως των νέων, που το καταπίνουν χρόνια τώρα, μαζί με τα βιντεάκια ραπάδικων αποκεφαλισμών του «Ισλαμικού Κράτους» και βαλτικές ψηφιακές μαγκιές για ηλεκτρονικές φυλακές και διαδικτυακούς μπάτσους. Ετσι τους προσφέρουν τον παράδεισο της τεχνητής νοημοσύνης. Τους στέλνουν εκεί, στη σύγχρονη κόλαση, όπου οι άνθρωποι καίγονται επειδή διαθέτουν απλώς τις βασικές γνώσεις επιβίωσης και το δυσεύρετο ζωτικό κοινό νου.

Μετά απ' αυτό το ψήφισμα, που συμπυκνώνει ένα αηδιαστικό και κακόηθες delete (διαγραφή) του αίματος εκατομμυρίων Σοβιετικών ανθρώπων, κομμουνιστών που πρωτοστάτησαν μαζί με εκατομμύρια αντιφασίστες δημοκράτες στο γκρέμισμα του ναζιστικού τέρατος από το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο βάθρο του, είναι να αναρωτιέται κανείς τι πραγματικά περιέχει το χαρτοφυλάκιο του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» του κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Καπιταλιστικά μαργαριτάρια σε αντικομμουνιστικό πουγκί δεμένα με σχοινί.

Εγώ λέω πως ναι. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις απαντήσεις, προετοιμάζοντας το 46ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα είναι θριαμβευτικότερο του φετινού αν στο μεταξύ η Ευρώπη έχει διαλυθεί στην προσπάθειά της να το κηρύξει ...παράνομο. Κι εδώ στ' αλήθεια γελάμε και τραγουδάμε. Ο καθείς κι ο τρόπος του!

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ