19 Σεπ 2019

Ο δήμαρχος Καισαριανής κατεβάζει τις αφίσες του Φεστιβάλ της ΚΝΕ για λόγους… προσωπικής αισθητικής! – Δεν θα ξεμπερδέψετε με τους κομμουνιστές, απαντούν ΚΚΕ – ΚΝΕ

Τη… δόξα του αντιδημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού που με εντολή του συνεργεία του δήμου κατεβάζουν… για λόγους καθαριότητας τις αφίσες της ΚΝΕ που προπαγανδίζουν το 45ο Φεστιβάλ, ζήλεψε ο ο νέος δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος κατεβάζει από τα ταμπλό του δημαρχείου (!) τις αφίσες της Οργάνωσης για τον κορυφαίο πολιτιστικό-πολιτικό θεσμό της νεολαίας. Ο ίδιος παραδέχεται ότι με δική του εντολή κατέβαιναν οι αφίσες λίγο πολύ για λόγους… προσωπικής αισθητικής και απειλεί εργαζόμενους μέλη του ΚΚΕ για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ και των θέσεων του κόμματος.
Οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ «καταγγέλλουν την τακτική της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Καισαριανής και τον Δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, που επίμονα, συστηματικά και με μίσος κατέβασαν από τα ταμπλό του Δημαρχείου τις αφίσες της ΚΝΕ που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ της, το οποίο πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες.
Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Βοσκόπουλου και φερόμενο ως υπεύθυνο πολιτισμού, έξω από τον κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ την ημέρα που ανέβαινε η αντιπολεμική παράσταση ″Ο Τζόνι πήρε το όπλο του″, επειδή διακινούσαν τον Ριζοσπάστη και εισιτήρια του Φεστιβάλ.
Τους ενοχλεί ότι η ΚΝΕ συνεχίζει να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός εδώ και 45 χρόνια με τεράστια συμμετοχή από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η αντικομουνιστική ρητορεία και στάση που έδειξαν ήδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική τους, όπως φάνηκε από τις πρώτες μέρες διοίκησης τους στο δήμο.
Στόχος τους είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου σε μια περίοδο που τα λαϊκά εργατικά στρώματα δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές που θα υλοποιήσει και η νέα διοίκηση του δήμου, εξαργυρώνοντας την στήριξη που της παρείχαν όλα τα μνημονιακά κόμματα.»
Σήμερα Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο. Από νωρίς το πρωί στην είσοδο του δημαρχείου και στα συνεργεία του δήμου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και κατοίκους μοιράζοντας την ανακοίνωση- καταγγελία, ενώ ξαναέβαλαν τις αφίσες στα ταμπλό. Αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ηλία Σταμέλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής και πρώην δήμαρχο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, εκθέτοντάς το ζήτημα. Ο ίδιος στην συνάντηση παραδέχθηκε ότι με δική του εντολή κατέβαιναν οι αφίσες λίγο πολύ για λόγους… προσωπικής αισθητικής! Ωστόσο, λίγο μετά συνέχισε στην ίδια τακτική, απειλώντας εργαζόμενους μέλη του ΚΚΕ για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ και των θέσεων του κόμματος.
Η νέα δημοτική αρχή νομίζει ότι με τέτοιες πρακτικές μπορεί να ξεμπερδέψει με τους κομμουνιστές και τη δράση τους στην Καισαριανή. Όπως κλίνει και η ανακοίνωση των Οργανώσεων: «Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι στην πόλη που είναι ταυτισμένη με τον αγώνα των κομμουνιστών για τα πιο υψηλά ανθρώπινα ιδανικά και ποτισμένο το χώμα της από το αίμα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ