23 Σεπ 2019

Κατέβασε ρολά η Thomas Cook – Στον «αέρα» 22.000 εργαζόμενοι και 600.000 τουρίστες σε όλο τον κόσμο

Στον «αέρα» βρίσκονται πάνω από 22.000 εργαζόμενοι του αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου «Thomas Cook» που κήρυξε χρεοκοπία. Η εταιρεία έπαυσε τις λειτουργίες της και όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της ακυρώνονται. Η «Thomas Cook» διαχειρίζεται ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιερόπλοια ενώ έχει 600.000 πελάτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διακοπές. Από τους 22.000 εργαζόμενους που απασχολεί σε όλο τον κόσμο, οι 9.000 απασχολούνται στη Βρετανία.
Το Βρετανικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», καθώς από τις βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανωθεί η επιστροφή 150.000 ανθρώπων στη χώρα.
Σύμφωνα με το cnn.gr αγωνία επικρατεί στην Κρήτη καθώς όχι μόνο τίθεται θέμα επιστροφής για τουρίστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί αλλά υπάρχει προβληματισμός και για επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο να φτάσουν το επόμενο διάστημα, καθώς το 80% των ξενοδοχείων συνεργάζονται με την εταιρεία.
«Είτε σε μικρό, είτε σε μεγαλύτερο ποσοστό, το 80% των ξενοδοχείων έχει συνεργασία. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει θετική κατάληξη, γιατί οι απώλειες για τον τουρισμό θα είναι τεράστιες. Νομίζω ότι με μεγάλη ευκολία θα μπορούσα να πω, ότι θα αποτελούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό, κάτι τέτοιο» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πριν γίνει γνωστή η είδηση της χρεοκοπίας της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρι Τρούμαν: Ένας εγκληματίας πολέμου στο κέντρο της Αθήνας

Από nikos στο Αυγ 5, 2017 Ιστορία Γράφει ο  Νίκος Μόττας  // «Εχρησιμοποιήσαμεν την ατομικήν βόμβαν διά να συντομεύ...

TOP READ