25 Οκτ 2019

Κινέζοι μετανάστες οι 39 νεκροί στο φορτηγό ψυγείο του Έσεξ

        

25-10-2019
Κινέζοι μετανάστες που πέθαναν πιθανώς από το ψύχος μέσα στο ψυγείο νταλίκας που εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Βέλγιο ήταν οι 39 που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί σε βιομηχανικό πάρκο στο Εσεξ της ανατολικής Αγγλίας.
Σε νεότερες ανακοινώσεις των βρετανικών αρχών επισημαίνεται αφενός πως ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία συνεχίζει να ανακρίνεται και αφετέρου πως μετά τις εφόδους σε τρία κτίρια της Β. Ιρλανδίας, οι έρευνες εντείνονται με στόχο την εξάρθρωση του δικτύου δουλεμπόρων που κρύβονται πίσω από αυτήν την εφιαλτική υπόθεση.
Ο Κινέζος πρέσβης στη Βρετανία, Λιου Χιαομίνγκ, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις «με βαριά καρδιά», τονίζοντας πως είναι σε στενή επαφή με τις βρετανικές αρχές. Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι υπάλληλοι της κινεζικής πρεσβείας στη Βρετανία μεταβαίνουν στο σημείο κοντά στο Λονδίνο όπου βρίσκεται το φορτηγό με τις σορούς των 39 Κινέζων μεταναστών.
Αξιωματούχοι της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (NCA) σχολιάζοντας την τραγωδία στο Εσεξ τόνισαν πως τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος και δουλεμπόρων συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους, προωθώντας μετανάστες μέσω των πιο απομονωμένων λιμανιών και επαρχιακών οδικών δικτύων κυρίως μέσω Βελγίου, αφότου οι γαλλικές αρχές εντατικοποίησαν, πριν μερικά χρόνια, τους αυστηρούς ελέγχους στα λιμάνια των πόλεων Καλαί και Κοκέλ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα κυκλώματα δουλεμπόρων προωθούν μετανάστες πλέον σε πιο «ήσυχα» λιμάνια της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Η τραγωδία με τους 39 Κινέζους μετανάστες στο ψυγείο νταλίκας στο Εσεξ θύμισε παρόμοιες υποθέσεις όπως εκείνη που καταγράφηκε το 2000, όταν σε φορτηγό στο Ντόβερ βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία 58 Κινέζοι μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ