16 Οκτ 2019

«Νοικιάζουν» εργαζόμενους και τους παίρνουν τον πρώτο μισθό«Νοικιάζουν» εργαζόμενους και τους παίρνουν τον πρώτο μισθό: Ο «Μεσαίωνας» δεν περιγράφει αυτό που γίνεται στην Πάτρα
«Νοικιάζουν» εργαζόμενους και τους παίρνουν τον πρώτο μισθό: Ο «Μεσαίωνας» δεν περιγράφει αυτό που γίνεται στην Πάτρα
Ξεπερνούν τη πιο νοσηρή φαντασία οι τρόποι που βρίσκουν διάφορα γραφεία «ευρέσεως εργασίας» στην Πάτρα για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, που επικαλείται δηλώσεις του μέλους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Βασίλη Παπασημακόπουλου, «η εκμετάλλευση ξεκινά καθώς όταν βρουν κάποια εργασία στον άνεργο, ο πρώτος μισθός πηγαίνει στο γραφείο. Μετά από δύο – τρεις μήνες ο εργαζόμενος πιέζεται, με διάφορους τρόπους σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, ώστε να φύγει και να προωθήσουν άλλον, για να ξαναπάρουν έτσι ως προμήθεια τον πρώτο μισθό.»
«Από την άλλη, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, προωθούν άνεργους σε εργοδότες οι οποίοι τους προσλαμβάνουν ως 2ωρους ή 4ωρους και στη συνέχεια, για να συμπληρώσουν τις υπόλοιπες ώρες εργασίας, τους προωθούν σε άλλους εργοδότες, με αποτέλεσμα να δουλεύουν 9 έως και 12 ώρες μαύρα, ενώ φαίνονται ως εργαζόμενοι μόνο στον πρώτο εργοδότη.
»Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκμετάλλευσης εργαζόμενου, όπως ανέφερε ο κ. Παπασημακόπουλος, εργοδότης ο οποίος έχει προσλάβει με σύμβαση ως 2ωρο εργαζόμενο, με αμοιβή 231 ευρώ, ενώ εργάζεται τουλάχιστον 9 ώρες.
Μάλιστα, για το θέμα έχει κινήσει διαδικασίες το ΕΚΠ και αν δεν διευθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της επιχείρησης και του ιδιοκτήτη της».
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρατσισμός, παιδί του Καπιταλισμού

Από atexnos2019 atexnos2019 Γράφει ο  Νίκος Μόττας  // Η ρατσιστική δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό...

TOP READ