16 Οκτ 2019

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ... -ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ;; !!


***Αν δε θέλετε πρόσφυγες, σταματήστε να δημιουργείτε πρόσφυγες. 

Christos Ntinos: Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες που διέφυγαν απ τις στρατιές του Ιμπραήμ Πασά το 1839
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Κιρκασιανούς πρόσφυγες το 1860
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Αρμένιους πρόσφυγες το 1914
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Έλληνες πρόσφυγες το 1922
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες το 1948
Η Συρία έγινε σπίτι ακόμα μια φορά για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες το 1967
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ το Κουβέιτ το 1990
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ τον Λίβανο το 1996
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ το Ιράκ το 2003.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ τον Λίβανο το 2006

Θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας και οι γενιές θα θυμούνται, ότι η Συρία ΠΟΤΕ δεν έκλεισε τα σύνορα της για αυτούς που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφάλεια και καταφύγιο.

Η Συρία δε ζήτησε ΠΟΤΕ από κανέναν Άραβα, βίζα για να εισέλθει στα εδάφη της ακόμα κι αν ήταν μια απλή επίσκεψη ή μόνιμη διαμονή.

Στη Συρίας τα σύνορα δεν είχε στηθεί ούτε μια σκηνή για να φιλοξενήσει πρόσφυγες,τα σπίτια ήταν ανοιχτά, οι δρόμοι εκκενώθηκαν και πόλεις μετονομάστηκαν ώστε να επιτρέψουν στους πρόσφυγες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Αφήστε το να γραφτεί στα ιστορικά βιβλία και αφήστε τις γενιές να θυμούνται ότι όταν ένας Σύριος χρειάστηκε βοήθεια και καταφύγιο, τα σύνορα ήταν κλειστά και ο κόσμος κοιτούσε αδιάφορα.
*****
…132…279…448…
Ψυχροί αριθμοί, αναγγελία θανάτου. 
Την πρώτη μέρα 132 νεκροί, τη δεύτερη 279…
Περνάνε από μπροστά σου στην τηλεόραση σαν τις τιμές των μετοχών, σαν τα επιτόκια δανεισμού.
Εσύ βλέπεις στην τηλεόραση το αγαπημένο σου πρόγραμμα μαγειρικής, μεσημεριανές ανάλαφρες ειδήσεις και σε μια γραμμή στο πάνω μέρος της οθόνης περνάνε οι ειδήσεις.
Πρώτη μέρα εισβολής 132 νεκροί, μεταξύ αυτών 20 άμαχοι, 5 παιδιά.
Η εικόνα ζαχαρώνει τη ματιά σου, οι αριθμοί είναι ψυχροί, απλά περνάνε.
Η δύναμη της εικόνας σε καθησυχάζει, αυτά γίνονται κάπου αλλού, τα άλλα είναι απλά αριθμοί.
Όμως δεν μπορεί, κάπου θα είδες και τις εικόνες που συνοδεύουν τους αριθμούς.
Στοιχειώνουν τη ματιά σου, ενεργοποιούν το θυμικό σου, την αδικία δεν την αντέχεις.
Αναγγελία πολέμου. 
«Οι δυο πρόεδροι μίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν η Τουρκιά να εισβάλει στη Συρία». Κυνική αναγγελία ή κυνική επιβολή ότι κουμάντο κάνουμε εμείς και τα συμφέροντα που εξυπηρετούμε. Ο «ελεύθερος και δημοκρατικός Κόσμος απλά σιωπά προτάσσοντας τις ανάγκες των συμφερόντων από τη γελοιοποίηση των αξιών του!
Ακολουθούν και νέοι αριθμοί και νέες εικόνες…
Ανταποκρίσεις, αποκλειστικά πλανά, συνεντεύξεις.
Την τιμητική τους έχουν οι Κούρδισες μαχήτριες!!
 Το ρεπορτάζ λέει: είναι νέες, όμορφες, αποφασισμένες, με αρίστη εκπαίδευση. Κάτι σαν βιογραφικό για να προσληφθούν σε πολυεθνική. Μια λάιφ στάιλ εκδοχή του πολέμου.
Αυτό που νιώθει κάποιος όταν τις βλέπει είναι σίγουρα και θαυμασμός, αλλά κυρίως είναι οργή γιατί αυτές οι νέες γυναίκες θα έπρεπε όχι να πολεμάνε αλλά να ερωτεύονται, να χαίρονται τη ζωή, να κάνουν οικογένειες. Αλλά αν πεις γι’ αυτά θα πρέπει να πεις και ποιος φταίει που τους ρημάζουν τις ζωές. Αλήθεια ποιος φταίει;
Αμέσως έρχονται και τα ρεπορτάζ για τον ανίκανο, τυχάρπαστο, τρελό κτλ. πρόεδρο Τραμπ. 
Τρελός λοιπόν ο Τράμπα! Τι ωραίο, τι βολικό ο ένας φταίει, αρκεί να βγει αθώο το «σύστημα». Και τον Χίτλερ τρελό τον είπαν!
Αλήθεια όλοι αυτοί οι βαθυστόχαστοι αναλυτές που λίγο μετά την εκλογή του Τραμπ έλεγαν ότι τον στήριξε το κομμάτι του Αμερικανικού κεφαλαίου που έχει συμφέροντα μόνο στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με το άλλο κομμάτι που είναι οι στρατιωτικές βιομηχανίες, κλάδοι που ασχολούνται με την ενέργεια που στήριξαν τους δημοκρατικούς που πάντα ήθελαν τους πολέμους, γρήγορα δεν ξεχάστηκαν;
Γιατί ο Τραμπ δεν είναι ικανός να διαχειριστεί αυτή ακριβώς τη διαπάλη που γίνεται στη χώρα του και γι’ αυτό και ανάλογα ποιος έχει το πάνω χέρι βγαίνει και λέει αυτές τις ασυναρτησίες. 
Αλλά θα τα βάλουμε τώρα και με τις πολυεθνικές στη Μέκκα του καπιταλισμού;
Η ΕΕ έτριξε τα δόντια του Σουλτάνου. Σου λέει, μετά από την ανακοίνωση για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ράγισαν τρεις επίχρυσοι λουτροκαμπινέδες στο παλάτι του Ερντογάν.
Τώρα λένε, κατόπιν εορτής, ότι θα σταματήσουν να πουλάνε όπλα στην Τουρκιά μετά από μια εβδομάδα.
Υποκριτές!
Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό έπαιρναν αποφάσεις για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής!
Αλήθεια, τι λέει αυτός ο «τρόπος»; 
Σφυρίζουμε αδιάφορα όταν μακελεύουν τους λαούς για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των γερμανικών κι άλλων πολυεθνικών αρκεί να μην έρθουν εδώ αυτοί που μακελεύουμε.
Αυτόν τον τρόπο ζωής θες;
 Γιατί αν τον θες ετοιμάσου καθώς μπορεί να έρθει και η σειρά σου να γευτείς τις αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ. Έχεις ήδη πάρει μια γεύση από την περίοδο της κρίσης.
Στο εσωτερικό της χώρας, πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (Κατρούγκαλος) για την επίσκεψη Πομπέο που εξασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, οι Τούρκοι εισβάλλουν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και στη Συρία.
Τα ΜΑΤ επιτίθενται σε μια αντιιμπεριαλιστική φιλειρηνική πορεία και γνωστός ακροδεξιός τζιτζιφιόγκος αναλαμβάνει τον ρόλο του χαφιέ.
Θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο γιατί ξέρουν ότι αν υπάρχει ανάφλεξη στην περιοχή ο κόσμος θα εναντιωθεί στις επιλογές τους. Δεν διαβάζουμε μόνο εμείς ιστορία, διαβάζουν και αυτοί!
Καληνύχτα, Κεμαλ, πάλι μακελειό στη γειτονιά σου και πάλι έχεις δίκιο: «με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί". 
Το θέμα είναι ποιους ακολουθεί ο Κόσμος και προς τα πού προχωράει.Γιατί αν ακολουθήσει την ανάγκη των πολλών, τότε θα αλλάξει ο κόσμος, θα το δεις!Σ.Π.

*************** 
Κατιούσα:

Σήμερα η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ υποδεχόταν την τουρκική Μπεσίκτας για τη α’ φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ -φτωχό αδερφάκι της ομώνυμης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Το πιο σημαντικό γεγονός όμως έγινε εκτός αγωνιστικού χώρου, με το πανό που κρέμασε στα κάγκελα η Θύρα 4, για να εκφράσει την αλληλεγγύη των οπαδών στους Κούρδους μαχητές.



Το σύνθημα ήταν λιτό και εύστοχο, προς πάσα κατεύθυνση. 
Αν δε θέλετε πρόσφυγες, σταματήστε να δημιουργείτε πρόσφυγες. 
Ενώ οι τρεις τελίτσες δίπλα από το σήμα του συνδέσμου, είναι -αν δεν κάνουμε λάθος- συνθηματικό από την αργκό της φυλακής, ενάντια στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ