7 Οκτ 2019

Το “Karate kid” που μας παρουσίασε η “iefimerida”

Επειδή ήμουν παρών στη σαββατιάτικη πορεία και μάλιστα την ώρα, που πετάχτηκαν οι μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, οφείλω να αναφέρω τα γεγονότα, ως αυτόπτης.
Όντως διαδηλωτές από το μπλόκ της ΕΕΔΥΕ και με συμπαράσταση από το ΠΑΜΕ (μάλλον κανείς άλλος δε θέλησε να διαδηλώσει ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ εκείνη την μέρα, μετά την επίσημη άφιξη Πομπέο) έριξαν κόκκινη μπογιά στο άγαλμα ενός ιμπεριαλιστή και ιστορικά καταγεγραμμένου μακελάρη των λαών.
Οι ατομικές βόμβες, που σκόρπισαν θάνατο σε αθώους ανθρώπους στην Ιαπωνία το 1945, ήταν δικό του έργο. Η χρήση της πυρηνικής ενέργειας για πολεμικούς σκοπούς ξεκινά παγκοσμίως με ευθύνη των Καπιταλιστικών κρατών της Δύσης. Η Σοβιετική Ένωση αναγκάστηκε εκ των δεδομένων στην πορεία, να εξελίξει ανάλογη τεχνολογία, ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μια στοιχειώδης ισορροπία των αντίρροπων δυνάμεων. Η Σοβιετική Ένωση δεν έπληξε ποτέ με πυρηνικά όπλα κανέναν λαό, οι ΗΠΑ όμως το ’καναν με πρωτεργάτη τον πρόεδρο τους Χάρι(χάρο) Τρούμαν…
Οι διαδηλωτές λοιπόν το Σάββατο 5 Οκτώβρη, εξέφρασαν συμβολικά την απέχθειά τους -και ορθώς έπραξαν κατά την γνώμη μου, ως “πολίτες”, που έχουν την όποια αστική συνταγματική ελευθερία, να εκφράσουν την άποψη τους.
Σε καμμιά περίπτωση, όπως ειδησεογράφησε η “iefimerida”, δεν επιτέθηκαν “οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ” στα ΜΑΤ, αντιθέτως τα ΜΑΤ ήταν, που επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν μπογιές στο “άγαλμα” ενός χασάπη-μακελάρη (μακάρι να το γκρέμιζαν κιόλας, λέω εγώ).
Επειδή όμως τα ΜΑΤ είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, που περιφρουρεί το ίδιο το αστικό κράτος, ακόμα και η όποια συμβολική αντίθεση σε σύμβολα της παγκόσμιας αστικής εξουσίας, πρέπει να κατασταλεί με την “νόμιμη” βία του αστικού κράτους.
Τα “καημένα τα παιδιά” όμως (όπως οι “παραπλανημένοι ψηφοφόροι” της Χρυσής Αυγής ένα πράμα), οι ΜΑΤάδες εν προκειμένω, ας πρόσεχαν κιόλας, πού πήγαιναν να δουλέψουν (το “3 κι 60 παίρνετε, και τον κόσμο δέρνετε”, είναι συνεχώς επίκαιρο, έτσι κύριοι και κυρίες της “iefimerida”;…) Μια δουλίτσα στο Δημόσιο είναι κι αυτή…
Η συγκεκριμένη “καρατιά” του “καρατέκα” διαδηλωτή εναντίον του Ματά είναι αυτοάμυνα στην επίθεση, που εξαπολύει το αστικό κράτος ενάντια σε όσους “βεβηλώνουν” τα μνημεία του. Και καλά έκανε ο “καρατέκα”, έτσι έπρεπε να αμυνθεί…
Ο τρόπος όμως, που το παρουσιάζετε, κύριοι και κυρίες της “iefimerida” είναι στρεβλός κι εξειδικευμένος. Με το να παρουσιάζετε τη συγκεκριμένη είδηση μονομερώς, είναι σα να συντάσσεστε πλήρως με τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών το Σάββατο.
Χειρίζεστε βέβαια άπταιστα τον σοσιαλδημοκρατικό επικοινωνιακό λόγο, οπότε μάλλον κάνετε πλάτες στο αστικό κράτος.
Ξέρουμε, “ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι” χαρτογιακάδες, πως υποστηρίζετε έναν “ανθρώπινο Καπιταλισμό”, οι περισσότεροι από σάς τον ασπάζονται δεόντως εξάλλου.
Στηρίξατε (βάλατε πλάτη) με “κριτική” στον Αλέξη, όπως στηρίζετε και τώρα τον Κούλη, κριτικάροντας “διάφορα” (στηρίζοντας ένα συνεχές αστικό κράτος κατ’ουσίαν).
Είστε νεροκουβαλητές στον μύλο της αντίδρασης, εάν δεν το ’χετε πάρει πρέφα ακόμα (μπα, δε νομίζω)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ