10 Νοε 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΠΩΣ“ΘΑ ΞΑΝΑΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ”





            Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι χτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, που απευθυνόμενος στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πώς “πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”!            Αποδεικνύεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για τον λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανή να φτάσει μέχρι και στην συμμετοχή σε νέες “Κορέες” και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες για να κάνει πράξη το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, δηλαδή της αναβάθμισης των συμφερόντων των μονοπωλίων της χώρας.
            Το κουβάρι της ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει να το ξετυλίγει η κυβέρνηση της ΝΔ,  ρίχνοντας στην φωτιά τους εργαζόμενους και την νεολαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, θέλοντας να ξεπεράσει τον πήχη της ελληνικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, πήχη που είχε ήδη βάλει πολύ ψηλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
            Γι’ αυτό τώρα να δυναμώσει η πάλη:
·                    Ενάντια στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
·                    Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
·                    Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας. Για να μην μεταφερθούν στον Άραξο ή άλλου πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.
·                    Για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.
·                    Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό αφέντη στον τόπο του.

Κέρκυρα, 9/11/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ