Απάντηση του ΠΑΜΕ σε μία ακόμα προκλητική ανακοίνωση – λίβελο
«Σταθερή στον κυβερνητικό και εργοδοτικό της ρόλο η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει όλους όσοι βρίσκονται στο δρόμο και κινητοποιούνται», σχολιάζει το ΠΑΜΕ με αφορμή μία ακόμα ανακοίνωση – λίβελο.
Σε αυτήν η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποκαλεί ταξικά συνδικάτα και αγωνιστές συνδικαλιστές «γνωστούς ταραχοποιούς» (!) που ασκούν «βία» ενάντια στα «δημοκρατικά συνδικάτα», κάνει ξεδιάντροπα λόγο για «εγκληματική οργάνωση», ενώ απειλώντας συνιστά «υπομονή» μέχρι να δοθεί λύση από τις «αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές»…

«Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή…»

«Βρίσκονται σε εξέλιξη απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους. Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχο τους την επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και την κυβέρνησή της. Κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Κινητοποιήσεις απέναντι στις πολιτικές που στέλνουν τους εργάτες στην ανεργία. Κινητοποιήσεις που στοχεύουν την ακύρωση της προσπάθειας της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία, με πρωτοπόρους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Κινητοποιήσεις που στοχεύουν το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το χτύπημα των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων», υπενθυμίζει το ΠΑΜΕ και διαπιστώνει πως η ηγετική ομάδα ΓΣΕΕ λάμπει διά της απουσίας της από όλες τις κινητοποιήσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή θέτει μια σειρά από ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία αποτυπώνουν με εύγλωττο τρόπο το ποιόν της συνδικαλιστικής ηγεσίας της τριτοβάθμιας ομοσπονδίας:
«Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που κουβέντα δεν είπε για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης;
Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει τη ΛΑΡΚΟ, κάνει τον ψόφιο κοριό; Της απάντησαν όμως οι πάνω από 100 οργανώσεις (σωματεία και φορείς) που συμμετείχαν στη μεγάλη σύσκεψη στη Λάρυμνα και ετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο και κάθοδο στην Αθήνα.
Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ οι τραπεζίτες (Πειραιώς κ.λπ.) προχωρούν σε απολύσεις, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίζεται σε τριμερή στο υπουργείο Εργασίας από την πίσω πόρτα και προτείνει ό,τι λένε κυβέρνηση και τραπεζίτες; Της απάντησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ τα ΜΑΤ χτυπούν τους υγειονομικούς που υπερασπίζονται την Υγεία του λαού από τα κοράκια του μεγάλου κεφαλαίου στην Υγεία, δεν λέει κουβέντα; Τα συνδικάτα όμως ήταν εκεί, στο πλάι των αγωνιστών γιατρών.
Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση θα φέρει νόμο για το Ασφαλιστικό, αυτή προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, ό,τι δηλαδή θέλουν η κυβέρνηση και τα τρωκτικά του μεγάλου κεφαλαίου στην Υγεία; Της απαντήσαμε με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 30 Νοέμβρη και συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες.
Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση έναν προϋπολογισμό – καρμανιόλα, που πετσοκόβει τη χρηματοδότηση στην Υγεία, στην Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, τηρεί σιγή ιχθύος; Εμείς απαντάμε με συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη και συνεχίζουμε.
Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση απειλεί να φέρει νέο νόμο για τις διαδηλώσεις, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, διά του εργατοπατέρα – εργοδότη Καραγεωργόπουλου τάχθηκε με το μέρος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, μυξοκλαίγοντας ότι δεν τους κάλεσαν για διάλογο;».

Στα συνδικάτα κάνουνε τους λύκους, στον ΣΕΒ είναι αρνάκια

Οπως υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, αυτή η ηγετική ομάδα «ονομάζει τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, όλους όσοι οργανώνουν την πάλη των εργατών, “εγκληματικές οργανώσεις”», ενώ απειλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «με μηνύσεις, αγωγές και κατασταλτικούς μηχανισμούς, όπως κάνει και η κυβέρνηση».
Την ίδια στιγμή, «μπροστά στην επίθεση του ΣΕΒ είναι οσφυοκάμπτες. Φιλούν και προσκυνούν τα όσια και τα ιερά των αφεντικών τους και τα αφεντικά τους το ανταποδίδουν. Σε εμάς κάνουν τους λύκους, στον ΣΕΒ είναι αρνάκια. Δημοκρατία για αυτούς είναι η νοθεία, οι μαϊμούδες, οι πλαστογραφίες των συσχετισμών, η απευθείας συνεργασία με την εργοδοσία για να ελέγχουν το μηχανισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους».
«Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους. Θα είναι μπροστά, οργανωτής της πάλης», καταλήγει και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.