Εθνικισμό και πολεμοκαπηλεία με το τσουβάλι πουλάει και πάλι ο Κ. Βελόπουλος, εκμεταλλευόμενος την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με αφορμή την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Σε συνέντευξη του σε πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ζήτησε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και περαιτέρω εξοπλισμό της χώρας, προβάλλοντας τον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης με τη γειτονική Τουρκία.
«Να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα, ένα κομμάτι των πλεονασμάτων να πάει στην άμυνα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βελόπουλος, βάζοντας προφανώς σε προτεραιότητα την αγορά κι’ άλλου στρατιωτικού υλικού έναντι των κοινωνικών αναγκών.
Με λίγα λόγια, για τον Βελόπουλο και το κόμμα του προέχει η κατασπατάληση χρημάτων του ελληνικού λαού (από τα ματωμένα πλεονάσματα των τελευταίων ετών) σε πολεμικές δαπάνες παρά για τους διαχρονικά πολύπαθους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, κλπ.
Μπορεί ο Βελόπουλος να παριστάνει εκ του ασφαλούς τον… «ράμπο», ζητώντας να δοθούν δισεκατομμύρια σε ελικόπτερα, drones και πυραύλους. Να θυμίσουμε, ωστόσο ότι, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δίνει ετησίως το 2,2% του ΑΕΠ της (4,2 δις ευρώ) σε στρατιωτικές δαπάνες, όντας μέσα στην πρώτη πεντάδα των χωρών-μελών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με τις υψηλότερες δαπάνες για πολεμικό υλικό.
Μετά, λοιπόν, τις «προτάσεις» του για ναρκοθέτηση των συνόρων στον Έβρο και ξερονήσια για πρόσφυγες και μετανάστες, ο Κ. Βελόπουλος (που δεν του αρέσουν «τα πολύ ναζιστικά») έρχεται να προτείνει τη μετατροπή της Ελλάδας σε… στρατόπεδο από το αίμα και τον ιδρώτα των ελλήνων εργαζόμενων.