23 Φεβ 2020

“Συμμαχία” ΠΑΜΕ – ΔΑΚΕ βλέπει η ΕφΣυν σε συνέντευξη – στεγνό καθάρισμα του Γιάννη Παναγόπουλου

 

Δε χρειάζεται μπουγάδα για να ξεπλύνει κανείς τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, όταν υπάρχουν τόσο αποτελεσματικές μέθοδοι στεγνού καθαρίσματος. 

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το διακαή πόθο του Γιάννη Παναγόπουλου, να μην εμφανιστεί στο ψευτοσυνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι την Τρίτη, αλλά η “Αυγή νο2”, κατά κόσμον “Εφημερίδα των Συντακτών” προσπαθεί να αναπληρώσει επάξια το κενό, όχι απλά με συνέντευξη αυτοηρωοποίησης του Γιάννη Παναγόπουλου, αλλά και με ένα εισαγωγικό σημείωμα στη λογική “κόμματα μαλώνουν”, που πετάει τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι, αφήνοντας επίσης χυδαία υπονοούμενα “συμμαχίας” ΠΑΜΕ – ΔΑΚΕ.
Η “ΕφΣυν” λοιπόν κάνει λόγο για “παραταξιακό εμφύλιο”, “απίστευτους χαρακτηρισμούς, ακυρώσεις συνεδρίων, δηλώσεις επί προσωπικού, προπηλακισμούς, αλλά και ανοικτή ρήξη ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ”, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η αντιπαράθεση είναι λίγο πολύ προσωπική βεντέτα. Στη συνέχεια, ισχυρίζεται πως “η ουσία έχει χαθεί στη σκόνη των αντεγκλήσεων”, παρουσιάζοντας ως “αντεγκλήσεις” τις πραξικοπηματικές ενέργειες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και την επιβεβλημένη αντίδραση σε αυτές από τα πραγματικά εργατικά συνδικάτα.
Τα μαργαριτάρια συσσωρεύονται στην επόμενη φράση, όπου προκλητικά η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “η πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένει αμέτοχη, αδιάφορη και ουδείς μπορεί πλέον να πει με βεβαιότητα ποιος συμμαχεί με ποιον, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την τρίτη προσπάθεια διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου, την προσεχή Τρίτη, στο Καβούρι.” Μήπως συμμαχεί η ΓΣΕΕ με το ΠΑΜΕ τελικά και δεν το ξέρουμε; Τι μας κρύβουν;
Στο “γρίφο” αυτό η έγκυρη εφημερίδα απαντά στην επόμενη παράγραφο, όπου ανακαλύπτει “συμμαχία” του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, στην οποία “προσθέτει” για να φανεί “υπεράνω υποψίας” και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάπου ξεφυτρώνει και ο Ν. Φωτόπουλος της ΔΕΗ προκειμένου να δοθεί η πάσα στο Γιάννη Παναγόπουλο για το “καυτό ερώτημα” αν μένει η φεύγει από την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Κι αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με το δημοσίευμα -καθώς η ΔΑΚΕ καταψήφισε την απόφαση που πήρε η ΑΔΕΔΥ- τόσο το χειρότερο για αυτήν. Ας μην αφήσουμε μια μικρή λεπτομέρεια να χαλάσει το κυρίαρχο αφήγημα της συμμαχίας ΠΑΜΕ-Δεξιάς.
Ακολουθεί ένα πραγματικό στρίμωγμα στον τοίχο, με σφυροκόπημα ερωτήσεων και τον Παναγόπουλο να αυτολιβανίζεται, παρουσιάζοντας περίπου ως αλτρουιστική προσφορά ότι “δέχτηκε τον διορισμό, όταν τον ζήτησαν 50 εργατικά κέντρα” κι ότι θα αποχωρήσει, “αλλά με εσωτερικές διαδικασίες”. 
Εμμέσως πλην σαφώς προσπάθησε να παρουσιάσει ως προσωπικό του επίτευγμα ότι υπάρχουν ακόμα συνδικάτα μετά την επέλαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα: “Τουλάχιστον ας μου αναγνωρίσουν ότι έτυχε να είμαι πρόεδρος της ΓΣΕΕ τις πολύ δύσκολες εποχές του μνημονίου. Διότι, απ’ όπου όπου πέρασε το ΔΝΤ, διέλυσε τα συνδικάτα”.
 
Ακολούθως υπάρχει κωμικό ιντερμέδιο, με τον Παναγόπουλο να ισχυρίζεται πως “εντός του συνεδρίου δεν θα υπάρχει αστυνομία. Μόνοι μας θα το περιφρουρήσουμε”, προκαλώντας αύξηση μακροζωίας μέσω άφθονου γέλιου. Επανέλαβε επίσης τις συκοφαντίες για “εισβολείς”, “ρόπαλα” και “βία” στην περσινή απόπειρα νόθου συνεδρίου της συνδικαλιστικής μαφίας σε Ρόδο και Καλαμάτα. Η “ΕφΣυν” υιοθετώντας ασμένως τις συκοφαντίες περί “βίας”, σπεύδει να ρωτήσει πού οφείλεται αυτή κατά τη γνώμη του, για να λάβει ένα λογύδριο για “σκαντζόχοιρους” που γίνονται “επιθετικοί”, “όταν γκρεμίζονται βεβαιότητες”, που τους “συντηρούσαν”.
Ακόμα όμως κι ένας τιτάνας σαν τον Παναγόπουλο ομολογεί ότι “πολλά θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει”, αλλά λόγω των μνημονίων “ο ένας έψαχνε να βρει τον ‘εχθρό’ και να του φορτώσει τα πάντα”. Κλείνοντας και πάλι με κωμική νότα, ισχυρίζεται πως “αυτό που θα ‘θελε πολύ να αλλάξει είναι ο απεγκλωβισμός από τις κομματικές εξαρτήσεις”. Απεγκλωβισμό τον οποίο θα ξεκινήσει δυναμικά την Τρίτη αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Δε χρειάζεται μπουγάδα για να ξεπλύνει κανείς τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, όταν υπάρχουν τόσο αποτελεσματικές μέθοδοι στεγνού καθαρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ