Μετά την άθλια διαδικασία τριπλού αστυνομικού ελέγχου στην οποία η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ υπέβαλε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων, με απαράδεκτες εκφυλιστικές διαδικασίες εξπρές ξεκίνησαν και οι εργασίες του «συνεδρίου»-παρωδία που διοργανώνουν οι ηγεσίες του εργατοπατερισμού.
Με παρέμβασή της η ΔΑΣ μετέφερε την απαίτηση εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων για να γίνει ένα πραγματικό συνέδριο εργατών.
Σε αυτά τα πλαίσια έθεσε τα εξής ζητήματα:
  • Να αποχωρήσει η Αστυνομία από όλους τους χώρους του Συνεδρίου.
  • Να σταματήσει η απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου που έχει επιβληθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
  • Να συζητηθούν στο σώμα του συνεδρίου μία μία οι σοβαρές καταγγελίες για δεκάδες νόθους αντιπροσώπους και αντιπροσώπους που προκύπτουν από την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας.
  • Να γίνει τουλάχιστον διήμερο συνέδριο, προκειμένου να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για όλα όσα καίνε τους εργαζόμενους, για τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος.
  • Με προκλητικές αιτιάσεις και χωρίς να επιτρέψουν καμία συζήτηση στους συνέδρους, οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού, αφού πρώτα επιχείρησαν να προσπεράσουν όλα τα παραπάνω, τελικά τα καταψήφισαν, επιβεβαιώνοντας και τις πραγματικές στοχεύσεις τους από την παρωδία που έχουν στήσει.
  • synedrio gsee MAT2

Με μαζική συγκέντρωση εργαζόμενοι απαιτούν συνέδριο εργατών χωρίς καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας

Μαζική, μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιηθηκε έξω από το «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής από σωματεία, εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους, που κατέφθασαν νωρίτερα στο σημείο από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου προκειμένου να απαιτήσουν συνέδριο εργατών χωρίς καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα.
Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι, «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», «Γεια σου Παναγόπουλε, εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα», «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», «Να ποια είναι η δημοκρατία, φέρνουν εργοδότες (τα ΜΑΤ) μες στα σωματεία», «ΜΑΤ, μπράβους, Λιμενικό, στο επόμενο συνέδριο φέρτε και Στρατό!», «Φωνάξανε τα ΜΑΤ για να χτυπούν εργάτες, να ποιοι λένε πως είναι δημοκράτες!», «Στων εργατών τις πλάτες στήνουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γύρνα, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». (δείτε εδώ στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση).
synedrio gsee1
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης έχει στηθεί εξέδρα όπου γίνονται χαιρετισμοί. Επίσης στη συγκέντρωση μεταδόθηκε τηλεφωνικά παρέμβαση του Αλέκου Περράκη, αντιπροσώπου της ΔΑΣ, μέσα από το χώρο του «συνεδρίου». (ακούστε σχετικά εδώ το ηχητικό).
Επίσης παρουσιάστηκε δρώμενο του ΠΑΜΕ.
Επισημαίνεται ότι η ομάδα των 22 εκλεγμένων συνταξιούχων ανέβηκε στο βήμα της συγκέντρωσης και ο Δήμος Κουμπούρης μίλησε στους συγκεντρωμένους καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό τους από το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ.
synedrio gsee3

Από τα χαράματα η κινητοποίηση

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων έξω από το ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής ξεκίνησε από τα ξημερώματα απαιτώντας «Να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα».
Κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν το ξενοδοχείο, με τους οι συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν το ρεσιτάλ αστυνομοκρατίας, φωνάζοντας σχετικά συνθήματα.
Στο μεταξύ καταγγέλθηκε ότι τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, εμποδίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν στο χώρου του Συνεδρίου νωρίτερα στο Καβούρι Αττικής». Το γεγονός κατήγγειλε ο Χρήστος Κατσώτης εκλεγμένος αντιπρόσωπος με τη ΔΑΣ στο Συνέδριο και βουλευτής του ΚΚΕ σε δήλωσή του.
synedrio gsee2
Εξάλλου, όπως καταγγέλλουν πολλά ΜΜΕ, στο «συνέδριο» – παρωδία της ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, απαγορεύεται η είσοδος στα Μέσα Ενημέρωσης ακόμα και στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.
Πηγή: 902.gr