Σε αντεργατικό παραλήρημα προέβη χθες Τρίτη, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Πιστός εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» επιτέθηκε στο δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία, αναμασώντας την χιλιοειπωμένη προπαγάνδα περί «οικονομικής ζημιάς των επιχειρήσεων» και «ταλαιπωρίας του κόσμου».
Ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και τηλεπωλητής… «χειρόγραφων επιστολών του Ιησού», μιλώντας σαν εκπρόσωπος του ΣΕΒ, σημείωσε ότι το δικαίωμα στην απεργία… «καταπίπτει» όταν γίνεται «καταχρηστικά». Ακολουθώντας ρητορική παρόμοια με αυτή των χρυσαυγιτών, κατηγόρησε τις απεργίες για το γεγονός ότι μια σειρά μονοπωλιακοί όμιλοι έκλεισαν τα εργοστάσια τους και έφυγαν από την Ελλάδα. Για το γεγονός ότι το κεφάλαιο θέλει εργαζόμενους-σκλάβους, με μισθούς πείνας και μηδενικά δικαιώματα, ούτε λόγος βέβαια!
Τον πείραξε τον Βελόπουλο ότι για «μια ολόκληρη μέρα νέκρωσε η Αθήνα» (και «ταλαιπωρήθηκαν οι οδηγοί») αλλά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εργασιακή ζούγκλα, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ασυδοσία των εργοδοτών-επιχειρηματιών κλπ. Άλλωστε, όπως ο ίδιος λέει σε κάθε του ομιλία «είμαι και γω επιχειρηματίας».
Ως επιχειρηματίας λοιπόν μιλάει ο Βελόπουλος, ως πολιτικός εκπρόσωπος της αστικής τάξης που βγάζει σπυριά στο άκουσμα της απεργίας και των εργατικών διεκδικήσεων. Από στόματος κοράκου «κρα» θα ακούσεις…
Αυτά πρέπει να αναλογιστούν όσοι εργαζόμενοι ψήφισαν το ακροδεξιό και ξενοφοβικό κόμμα της «Ελληνικής Λύσης», το οποίο ήρθε να καλύψει το «κενό» που άφησε η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή στα δεξιά της ΝΔ.