Τα παιδιά δε θα πάνε στο σχολείο, μπορούν όμως να πηγαίνουν στην εκκλησία…
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, εχθρική για τον άνθρωπο και εγκληματική
Ανησυχητική και επικίνδυνη η στάση του ΕΟΔΥ (επιστήμονες) και της κυβέρνησης που δεν τολμούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Δε χρειάζεται να φτάσουμε στην κατάσταση που είναι σήμερα η Ιταλία για να αποφασίσουν να μιλήσουν
Όταν η επιστήμη φοβάται την Εκκλησία, την «πληρώνει» η κοινωνία. Όσο για την Εκκλησία απέδειξε πόσο μακριά από τα γήινα και τα προβλήματα του λαού είναι.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία του λαού, από τα οποία δεν μπορούν να εξαιρούνται οι -κατά τα άλλα σεβαστές- εκκλησιαστικές λειτουργίες» (ανακοίνωση ΚΚΕ)

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής «απαντά» στην Ιερά Σύνοδο για τον κοροναϊό

Τελείως διαφορετική προσέγγιση από αυτή της Ιεράς Συνόδου της ελλαδικής Εκκλησίας στο ζήτημα του κοροναϊού έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο οποίος μάλιστα εξέδωσε και αυστηρές οδηγίες προς τους κληρικούς για την προφύλαξη από τον ιό.
Αντίθετα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ανακοίνωσε ότι «θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία», ο Ελπιδοφόρος αναγνωρίζει τη «γνήσια», όπως τονίζει ανησυχία των πιστών και επισημαίνει ότι «τα ίδια υλικά στοιχεία που μπορούν να μεταφέρουν τις ευλογίες του Θεού υπόκεινται επίσης στη θραυσμένη φύση του πεσμένου μας κόσμου.. Η επιστήμη και ο λόγος που μας έδωσε ο Θεός απαιτούν να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας από την εξάπλωση του Covid-19 και κάθε άλλης ασθένειας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συμβουλεύει μάλιστα «αυτούς που αισθάνονται σωματικά άσχημα να απέχουν από τις λειτουργικές συγκεντρώσεις μέχρι να είναι σίγουροι για τη διάγνωσή τους». Επίσης, υπογραμμίζει: «Επιπλέον, κανένας δεν πρέπει να επικριθεί γιατί επέλεξε να απέχει για λίγο από τη συμμετοχή τους στις παραδοσιακές λειτουργικές πρακτικές της Αγίας Εκκλησίας μας. Αυτά τα μέτρα δεν αλλάζουν τις παραδόσεις της Εκκλησίας, αλλά είναι μάλλον προσωρινές προφυλάξεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης».