Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //
Αχάραγα έπιασαν δουλειά τα συνήθη τρολ των social media σπέρνοντας σύγχυση και προβοκάροντας το «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ με αφορμή το θάνατο του Μανώλη Γλέζου.
Έφτασαν μάλιστα σε σημείο χυδαίας εκμετάλλευσης του εκλιπόντος και εμετικών αθλιοτήτων σε βάρος του «Ριζοσπάστη» προκειμένου να ξεράσουν, για μια ακόμη φορά, αντικομμουνισμό.
Όλοι οι αντικομμουνιστές έσπευσαν να πάρουν τη σκυτάλη. Τους έπιασε καημός γιατί  Ριζοσπάστης δεν είχε πρώτο θέμα το θάνατο του Μανώλη Γλέζου.
ethnos2
Το γεγονός ότι υπάρχει αναγγελτικό στην πρώτη σελίδα του Ρίζου είναι ενδεικτικό της τιμής που αποδίδει η εφημερίδα στον αποθανόντα. Όπως την πρέπουσα τιμή απέδωσε και η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Στην προβοκάτσια που προσπάθησαν να στήσουν, να θυμίσω ότι πρόσφατα έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη μορφή, μια εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, ο Κώστας Μαραγκουδάκης. Ένα αναγγελτικό στην πρώτη σελίδα υπήρχε και για τον Κώστα Μαραγκουδάκη. Ακριβώς την ίδια προβολή των δύο θεμάτων και στον 902.gr.
Χρησιμοποιώ το παράδειγμα του Κώστα Μαραγκουδάκη, ο οποίος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, τους Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη,  Στέλιο Ζαμάνο, Κώστα Μαραγκουδάκη και Απόστολο (Λάκη) Σάντα, τιμήθηκαν από τα ΕΛΤΑ και στα πρόσωπά τους οι χιλιάδες αγωνιστές της Αντίστασης.
Στα τέλη Νοέμβρη του 2016 έφυγε από τη ζωή μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, ο Φιντέλ Κάστρο. Ένα αναγγελτικό στην πρώτη σελίδα για τον Φιντέλ της καρδιάς μας (και φυσικά θέμα στις εσωτερικές σελίδες, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Μανώλη Γλέζου).
Αν ψάξει κανείς το Ριζοσπάστη από τη μεταπολίτευση μέχρι τα σήμερα θα δει ότι ο Ριζος έχει μια ενιαία – συνεπή στάση το χειρισμό τέτοιων θεμάτων Και έντιμη όσον αφορά την αποτίμηση των προσώπων (κάτι που φαίνεται και στα σχετικά θέματα των κομματικών μέσων όσο και στην ανακοίνωση του Κόμματος).
Πάμπολλα τα παραδείγματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χωράει αφέλεια. Και ευτυχώς οι ταγμένοι αντικομμουνιστές σπάνε τα μούτρα τους στην πραγματικότητα.