26 Μαρ 2020

Το DIY και η χειροτεχνία ως “λύση” ενάντια στον κορονοϊό – “Δεν έχουμε χειρουργικές μάσκες, μας ζήτησαν να φτιάξουμε χάρτινες ή υφασμάτινες!”


Έχετε ακούσει σίγουρα από διάφορα στόματα ότι η υγειονομική κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία, δε φανταζόσασταν όμως ότι μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για τους υγειονομικούς να εξασκήσουν το πρωτόβουλο πνεύμα τους, τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους στη χειροτεχνία…
Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να το ρίχνουμε στην πλάκα, γιατί η ανευθυνότητα των υπεύθυνων και οι ελλείψεις είναι τόσο τραγικές που δυσκολεύεται να τις πιστέψει κανείς. Διαβάστε την καταγγελία που έλαβε σήμερα η ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών.
Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά τις καθημερινές υποσχέσεις για προμήθεια υλικού, έχουμε έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για covid19 (ειδικές στολές, γυαλιά, μάσκες FFP3), και δυστυχώς από χθες έχουμε και έλλειψη από χειρουργικές μάσκες (δεν έχουμε ούτε για τις χειρουργικές επεμβάσεις). Ζητήθηκε από το προσωπικό να κατασκευάσει χάρτινες ή υφασμάτινες!!!
Περιμένουμε τον covid19, ράβοντας μάσκες…
Και όλα αυτά, την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός προήγαγε τους υγειονομικούς -τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζε- σε… σύγχρονους οπλαρχηγούς, που έχουν ξεμείνει όμως από βόλια. Πάλι καλά που δεν συνέπεσε η κρίση με την 28η Οκτωβρίου για να καλέσει τις νοικοκυρές να ράψουν μόνες τους αυτοσχέδιες μάσκες, για να τις στείλει στο μέτωπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ