8 Ιουλ 2020

Η «ΑΥΓΗ» της Τετάρτης 8 Ιούλη φιλοξενεί..........

Η «ΑΥΓΗ» της Τετάρτης 8 Ιούλη φιλοξενεί στο οπισθόφυλλο ένα άρθρο που μπροστά του ωχριά και το πιο μελετημένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Με νοηματικές ακροβασίες και με ψέματα ο αρθρογράφος Δ. Χρήστου επιδιώκει να δείξει ότι μέσα στον βούρκο που κυλιέται το αστικό πολιτικό σύστημα σέρνεται και το ΚΚΕ. Πώς το επιδιώκει αυτό; Παρουσιάζοντας τον Χρ. Καλογρίτσα ως – επί λέξει – «μπροστινό» του ΚΚΕ!
Επειδή μάλλον έχει κενά μνήμης τού θυμίζουμε ορισμένα θέματα:
– Η εφημερίδα «Πρώτη» -της οποίας εκδότης ήταν ο Χρ. Καλογρίτσας- κυκλοφορούσε ως «εφημερίδα της Αριστεράς» από τον Απρίλη του 1986 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1990. Η εφημερίδα ταυτίστηκε με το «εγχείρημα» του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου» που εξελίχτηκε σε μέσο για τη διάλυση του ΚΚΕ την περίοδο 1989-1991. Ταυτίστηκε δηλαδή με όσους μέσα και έξω από το ΚΚΕ επιδίωξαν τη μετάλλαξή του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή τη διάλυσή του και στη συνέχεια αποτέλεσαν στελέχη του ΣΥΝ και αργότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!
– Ο αρθρογράφος παρουσιάζει το ΚΚΕ ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Χρ. Καλογρίτσα και τον Τ. Θεοδωρικάκο με τον οποίο έκαναν μαζί επιχείρηση το 1999. Όμως ο Τ. Θεοδωρικάκος ως Γραμματέας της ΚΝΕ ήταν και αυτός στην ομάδα που επεδίωξε τη διάλυση του ΚΚΕ το 1989-1991 και ακολούθησε την πορεία της στον ΣΥΝ ενώ στη συνέχεια έκανε την δικιά του διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα στην ΝΔ!
– Η προβοκάτσια του αρθρογράφου φτάνει σε τέτοιο σημείο που γράφει πως «(ο Καλογρίτσας) αξιοποίησε την υποστήριξη του ΚΚΕ αναλαμβάνοντας έργα στον χώρο της Δικαιοσύνης από τον τότε υπουργό Ευ. Γιαννόπουλο». Γιατί μιλάμε για προβοκάτσια; Γιατί πρώτα απ’ όλα όσοι θυμούνται και γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά τον χυδαίο αντικομμουνισμό και το με κάθε ευκαιρία αντι-ΚΚΕ μένος του συχωρεμένου υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ που έφτασε ακόμα και σε δικαστικές διαμάχες με τον «Ριζοσπάστη». Αλήθεια, είναι τυχαίο ότι ο δικηγόρος του Χρ. Καλογρίτσα προέρχεται και σήμερα από το ΠΑΣΟΚ;
– «Ο Καλογρίτσας είχε σταματήσει τα έργα ως εργολάβος δεν εμφανιζόταν πουθενά», λέει ο αρθρογράφος. Πάλι ψέματα. Γιατί πριν ξαναεμφανιστεί με αφορμή το νέο σίκουελ της σκανδαλαλογίας, εμφανιζόταν σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ -με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά στα ΜΜΕ (!!!) και ομιλητή τον, ηχογραφημένο από τον Μιωνή, Νίκο Παππά – το 2016.
Το ΚΚΕ το θυμήθηκε ο αρθρογράφος για να του εκτοξεύσει λάσπη. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους ξέχασε… Όταν γίνεσαι «μπροστινός» του συστήματος εκεί καταντάς…
ΥΓ: Όταν οι εργάτες της «Χαλυβουργίας» έδιναν τον πολύμηνο απεργιακό τους αγώνα το 2011-2012 ο συγκεκριμένος αρθρογράφος έγραφε πάλι στην «ΑΥΓΗ» (8/01/12): «Χρησιμοποιείς (σ.σ. εννοεί το ΚΚΕ) τους δυστυχείς προλετάριους της χαλυβουργίας ως πειραματόζωα παρότι όλοι γνωρίζουν ότι συνδικαλισμός χωρίς ευελιξία και τακτικές υποχωρήσεις δεν υπάρχει, όταν πολύ περισσότερο οι συνθήκες της ύφεσης σαρώνουν τον τομέα της μεταποίησης. Έναν μήνα αλληλεγγύης, δύο μήνες, τρεις, ένα χρόνο; Μετά; Εδώ έχουμε έναν τυφλό, ουσιαστικά απολίτικο ανταρτοπόλεμο εκδίκησης σε αυτούς που εξακολουθούν να σε νικούν και οι οποίοι τρομάζουν τόσο πολύ που σε συγχαίρουν για τις ωραίες περιφρουρημένες πορείες που κάνει το ΠΑΜΕ». Το συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα από την πολλή την «περηφάνια» έχει κατέβει από το site της «Αυγής». Το ίδιο θα γίνει μάλλον και με τον τωρινό λίβελο του Δ. Χρήστου.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ