20 Οκτ 2020

Η Λεπενιώτη άδειασε την Οικονόμου – Η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της

 

Το πάθος της Αδαμαντίας Οικονόμου να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τους Χρυσαυγίτες, την οδήγησε σε χοντρές ανακρίβειες στην πρότασή της να ανασταλούν οι ποινές των καταδικασθέντων, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ο ισχυρισμός της ότι έχουν λευκά ποινικά μητρώα αγνοούσε (;) προκλητικά τα γεγονότα, πχ για τον Μιχαλολιάκο που είχε καταδικαστεί για κατοχή εκρηκτικής ύλης ήδη από τη δεκαετία του ’70 -τότε που οι ακροδεξιές ομάδες τοπθετούσαν βόμβες σε κινηματογράφους που έπαιζαν σοβιετικές ταινίες. Ενώ ο ισχυρισμός της για την πειθάρχηση των κατάδικων στους περιοριστικούς όρους συγκρούεται με τα γεγονότα και τη στάση του Γιάννη Λαγού, που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη συμμορία των νεοναζί.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η κ. Λεπενιώτη σημείωσε αυτές ακριβώς τις “παραβλέψεις” της εισαγγελέα, ζητώντας διευκρινίσεις πάνω στην πρότασή της για τα επίμαχα σημεία. Σχολίασε ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις, προκαλώντας την αμήχανη απολογία της εισαγγελέα και ζητώντας την συμπλήρωση της πρότασής της -στην οποία παρόλα αυτά επέμεινε η Αδ. Οικονόμου.

Η κ. εισαγγελεας είπε ότι δεν προκύπτει να διαπράξουν κι αλλά εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων Μιχαλολιάκου και των Αλεξόπουλου, Γρέγου και Μπούκουρα. Μισό λεπτό κυρία εισαγγελέα να ολοκληρώσω. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και οι Αναδιώτης, Δασκαλάκης, Κορκοβίλης, Μαρίας, Μπαρέκας, Μιχάλαρος, Πατέλης, Πόπορη, Χατζηδάκης και άλλοι. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης, όπως οι Λιακοπουλος, Στεργιόπουλος, Τσιατούνης, Αγριογιάννης, Παπαβασιλείου, Πανταζής και άλλοι. Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση.

Η απάντηση της εισαγγελέα ήταν ότι δεν εννοούσε πως έχουν όλοι οι χρυσαυγίτες λευκά ποινικά μητρώα, παρόλα αυτά επιμένει στην πρότασή της να δοθεί αναστολή σε όλους -πλην του Ρουπακιά.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των περιοριστικών όρων του Λαγού.

Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δικηγόρος του κ Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα πρέπει να αναζητηθεί επιμέλεια της εισαγγελίας αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός

Όπως σχολιάζει ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Θ. Καμπαγιάννης.

Το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε “λευκά ποινικά μητρώα” των κατηγορουμένων “δεν εννοούσε όλους”. Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ζήτησε, επιμελεία εισαγγελίας, να αναζητηθεί αν υπάρχει Βούλευμα με το οποίο να κρίνεται ότι ο Λαγός παραβίασε περιορισμούς διαμονής. Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.

Η διαδικασία διακόπηκε, για να συνεχιστεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ