5 Φεβ 2021

Για την έξαρση των κρουσμάτων στην Αχαΐα


Στην Αχαΐα και κυρίως στο ΓΝ Πατρών υπήρξε τις τελευταίες μέρες έξαρση κρουσμάτων της πανδημίας, αν και δεν είναι η μοναδική περιοχή όπου ο κορονοϊός έδειξε την επιθετικότητά του όταν υποτιμάται και γίνεται εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το διάστημα που με υπομονή και οικονομική επιβάρυνση έδωσε ο λαός μας μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας (ενώ ήταν γνωστή η επέλαση νέων), η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούσαν οι υγειονομικοί και ο λαός.

Το κίνημα των υγειονομικών αλλά και ανεξάρτητοι επιστήμονες διεκδικούσαν εφαρμογή μέτρων πρόβλεψης και αντιμετώπισης της επέκτασης της πανδημίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΕΣΥ και κυρίως των ΜΕΘ.

Αύξηση των διαγνωστικών τεστ. Προληπτική ιχνηλάτηση με συνεχή επιτήρηση ευαίσθητων δομών (νοσοκομείων, γηροκομείων, στρατοπέδων, σχολείων κ.λπ.).

Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς με ρύθμιση των ωραρίων εργασίας. Οργάνωση της Εκπαίδευσης με αποσυμφόρηση των αιθουσών και ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού.

Οργάνωση με αυστηρούς ελέγχους κυρίως του εισαγόμενου Τουρισμού.

Η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων στην Υγεία συνεχίζεται. Σπασμωδικές ενισχύσεις του ΕΣΥ με πρόσληψη μη μόνιμης εργασιακής σχέσης νοσηλευτών, εντατικοποίηση των ιατρών των ΜΕΘ λόγω αύξησης κλινών χωρίς νέες προσλήψεις, άρνηση ένταξης στα ΒΑΕ, με καθηλωμένους μισθούς και συνεχιζόμενη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών κολοσσών καθόρισαν και την παγκόσμια εμβολιαστική πολιτική, με κύριο γνώμονα το κέρδος.

Πρέπει ακόμα και αυτήν την ώρα, σεβόμενοι τα επιστημονικά πρωτόκολλα προστασίας, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, χωρίς να σωπαίνουμε μπροστά σ' αυτούς που με τις πολιτικές επιλογές τους μας έφεραν σ' αυτό το σημείο.

* Αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα «Alt.gr».


Κώστας ΔΡΑΓΩΤΗΣ
Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ