13 Δεκ 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Προκαλούν και σε ρόλο ... πρωθυπουργού
Για την υλοποίηση προκλητικών μέτρων εντέλλει το ...Υπουργικό Συμβούλιο ο ΣΕΤΕ
Εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έχει πολλές... σκοτούρες, οι επιχειρηματίες του τουρισμού έφτασαν στα άκρα την παρεμβατικότητά τους καθορίζοντας οι ίδιοι τα καθήκοντα των συναρμόδιων υπουργών για το επόμενο τρίμηνο, ώστε να γίνει ...«η δουλειά» τους! Τα καθήκοντα αυτά, δεν είναι μόνο εξαιρετικά επωφελή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, αλλά και απεχθή για τους εργαζόμενους ειδικά στον τουρισμό και γενικότερα. Με χτεσινό του άρθρο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδης, αναφέρει ότι το έργο του πρωθυπουργού είναι «τιτάνιο», οπότε δεν μπορεί να παρακολουθεί το έργο των υπουργών και «είναι προφανές επομένως ότι η ευθύνη εφαρμογής των επιμέρους αναγκαίων μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων θωράκισης του τουρισμού μας βαρύνει προσωπικά συγκεκριμένους υπουργούς, οι οποίοι καλούνται να δράσουν άμεσα». Το έργο των υπουργών θα κριθεί από τον ΣΕΤΕ τον ερχόμενο Μάρτη!
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος - ο οποίος φαίνεται ότι θα κρατήσει τη θέση του στον επόμενο ανασχηματισμό που θα κάνει ο ...ΣΕΤΕ, αφού η συνεργασία τους κρίνεται καλή - θα πρέπει να προωθήσει τα νομοσχέδια και τις υπουργικές αποφάσεις για την «καταπολέμηση της γραφειοκρατίας», την κοινή με τους ιδιώτες εταιρεία μάρκετινγκ, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, τις προδιαγραφές των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.
Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος οφείλει να μειώσει τον ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 6,5%, να τον επαναφέρει στο 13% στην εστίαση, να μειώσει τις χρεώσεις αεροδρομίου, και να δομήσει ένα φορολογικό πλαίσιο με σημαντικές απαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, θα πρέπει να επεκτείνει και να ενισχύσει την ευέλικτη εργασία στον τουριστικό κλάδο, να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα παρακολούθησης της εργασίας, να προωθήσει την υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να προωθήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των λιμανιών και των μαρινών ως ΑΕ, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα και τις διορθωτικές παρεμβάσεις στον επενδυτικό νόμο για τον τουρισμό (για τις οποίες έχει ήδη δεσμευτεί). Για τον υπουργό Υποδομών Μ. Βορίδη, τα καθήκοντα είναι απλά: πλήρης και άμεση απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών, ταξί, φορτηγά, ΚΤΕΛ και στρατηγικός σχεδιασμός ενίσχυσης των αερομεταφορών. Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου επιφορτίζεται με την άμεση ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού για τον τουρισμό.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής αναλαμβάνει να: απομακρύνει τις «μικρές» συγκεντρώσεις από το κέντρο της Αθήνας, ή να τις περιορίζει πάνω σε πλατείες, ώστε να μη διακόπτεται η κυκλοφορία. «Εκνομες ενέργειες», όπως κλείσιμο δρόμων, αεροδρομίων, λιμανιών κλπ. να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Οι κουκουλοφόροι να αντιμετωπίζονται όπως στη Βρετανία. «Τακτοποίηση» των μεταναστών σε κέντρα, επαναπροώθηση, ξεμπέρδεμα με τις εκκρεμότητες για άσυλο. Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου να πιστοποιήσει τα τουριστικά επαγγέλματα και να κανονίσει να κλείνουν τα σχολεία τη βδομάδα της Καθαράς Δευτέρας για να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός.
Ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας να φροντίσει ώστε εντός 48 ωρών να εκδίδεται βίζα «Σένγκεν» και να δίνεται αυτόματα πολλαπλή στους αγοραστές τουριστικής κατοικίας άνω των 200 χιλ. ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ