31 Ιαν 2012

Πολιόρκησε το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ



ΕΔΥΕΘ
Πολιόρκησε το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ
Συγκέντρωση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα να κλείσει το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
Εξω από το στρατηγείο, οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Motion Team
Την αποφασιστικότητα του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα τυχοδιωκτικά και δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας διαδήλωσε η ΕΔΥΕΘ το πρωί του Σαββάτου, με συγκέντρωση έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού.
Μπροστά στη σιδερόφραχτη πύλη του Στρατηγείου, που προστατευόταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, εργαζόμενος λαός και νεολαία κατήγγειλαν ότι η ανάληψη της διοίκησης του χερσαίου τμήματος της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ από το Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης προσθέτει άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα με την οποία τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν δέσει σφιχτά το λαό στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα κι έξω από τη χώρα.
Με τα πανό και τα συνθήματα, πυρπολώντας τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διαδήλωσαν«Βρυξέλλες και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτο» και δήλωσαν «Καμιά συμμετοχή - καμία θυσία, οι πόλεμοί τους γίνονται για την πλουτοκρατία». Απαίτησαν να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, να μην αποθηκευτούν όπλα μαζικής καταστροφής, κανένας Ελληνας φαντάρος στους αιματοβαμμένους δρόμους του πετρελαίου, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία θυσία για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Από την πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο

Motion Team
Στη συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο μίλησε ο Νίκος Ζώκας,Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ. Σημείωσε ότι «η ανθρωπότητα όλη είναι αντιμέτωπη με τη γενικευμένη και ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού που στόχο έχει να εδραιώσει την κυριαρχία του, να κάμψει τους αγώνες των λαών που αντιστέκονται και παλεύουν για την ανατροπή της "νέας τάξης". Τα σύνορα και οι δρόμοι πετρελαίου χαράσσονται και επαναχαράσσονται με το αίμα των λαών. Τα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας μετατρέπονται σε μισθοφόρους που θα οδηγηθούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της εγχώριας ολιγαρχίας».
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «η υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι αναπόσπαστη με την πάλη για ριζοσπαστικές αλλαγές, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ