11 Φεβ 2012

Τώρα πιο πολύ από ποτέ με «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «902»


Τώρα πιο πολύ από ποτέ με «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «902»
«
Οδυνηρή διάσωση». «Η πρόκληση για το μέλλον του τόπου». Αυτοί είναι δύο προχτεσινοί τίτλοι αστικών εφημερίδων που συμπυκνώνουν όλη τη λογική και τη φιλοσοφία της αστικής προπαγάνδας που θέλουν να παρουσιάσουν τη σφαγή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, την καταστροφή που ετοιμάζουν για τους εργάτες, σαν κάτι αναγκαίο για τη σωτηρία της χώρας. Είναι αισχρή προπαγάνδα που ασκεί τρομοκρατία και εκβιάζει. Θέλουν να τρομοκρατήσουν έναν λαό που πεινάει, που οδηγείται από το κεφάλαιο, τις αστικές κυβερνήσεις, την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην εξαθλίωση. Στερούν τα πάντα στους εργάτες και τα παιδιά τους και οι μηχανισμοί προπαγάνδας των αστών τολμούν να μιλάνε για «διάσωση», για «αναγκαία μέτρα που θα μας γλιτώσουν από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», για «θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο».
Κάνουν βρώμικη δουλειά τα αστικά Μέσα ενημέρωσης. Θέλουν να κρύψουν ότι: για το λαό υπάρχει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα είναι ασταμάτητη. Για τους νέους ανθρώπους όσα έρχονται είναι δραματικά. Θα φτύνουν αίμα για ένα κομμάτι ψωμί, για 400 ευρώ και λιγότερα που θα δίνουν τα αφεντικά. Οι γέροντες δε θα έχουν να φάνε και να αγοράσουν φάρμακα. Ολα αυτά που ήδη συμβαίνουν σε μεγάλο βαθμό θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια αν δεν σηκώσουν κεφάλι τώρα και δεν παλέψουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες. Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί επιχειρούν να βάλουν διλήμματα. Εκβιαστικά και τρομοκρατικά. Καθόλου τυχαία, τώρα σε μια συγκυρία που η ομοβροντία μέτρων σαρώνει τα πάντα, στήνουν ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά ένα σκηνικό για να ανακόψουν τον ξεσηκωμό.
Δεν είναι ότι τα αστικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν όσα συμβαίνουν. Και για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις λένε, και για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων λένε, και για το πενιχρό εισόδημα, λένε και για την ανεργία λένε. Μόνο που μετά από όλα αυτά, τι κάνουν; Πότε προβάλλουν την κακή διαπραγμάτευση των κυβερνώντων, πότε ισχυρίζονται ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για καλύτερη διαχείριση και έξοδο από την κρίση, πότε ακόμα πιο ωμά, λένε: πρέπει να υποστούμε τα μέτρα για να έρθει η ανάπτυξη για το κεφάλαιο και οι καλύτερες μέρες. Αυτή είναι η πρεμούρα τους. Τίποτε άλλο. Και λένε ψέματα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες αν γίνουν θυσίες. Ο λαός τα έχει χάσει όλα, δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει. Τα έχουν δώσει όλα στο κεφάλαιο.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά σε όλα όσα επιχειρούν να σερβίρουν τα αστικά Μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες τους, τα κανάλια τους. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να σκύψει πάνω από την εφημερίδα που παλεύει για τα δίκια της εργατικής τάξης, το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Να κολλήσει τ' αυτί του στη συχνότητα του «902», να συντονιστεί και να 'χει τα μάτια του δεκατέσσερα στις τηλεοπτικές εκπομπές του «902». Πρέπει να γίνει όχι μόνο σαν ανάγκη για ενημέρωση από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων και μόνο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός να γυρίσουν την πλάτη στα ΜΜΕ των αστών και να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους μόνο τον «Ριζοσπάστη» και τον «902». Αυτό είναι το όπλο τους για να μάθουν, να ξέρουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ