11 Φεβ 2012

Οι εφιάλτες των εχθρών του λαού



Οι εφιάλτες των εχθρών του λαού
Γρηγοριάδης Κώστας
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών μετά το Γιούρογκρουπ ήταν χαρακτηριστική:
«Ο,τι μπορείτε να φανταστείτε, όλα τα στοιχεία που συνιστούν τον ελληνικό δημόσιο βίο, όλα βρέθηκαν στο τραπέζι του Γιούρογκρουπ. Εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία».
Οπως και να διαβάσει κανείς την περιγραφή του υπουργού, είναι ολοφάνερο ότι τόσο η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου όσο και οι εταίροι της αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης φουντώνει όλο και περισσότερο. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις, η αποφασιστική αντίσταση που δείχνουν τα ταξικά συνδικάτα, η συνέπεια των δυνάμεων του Λαϊκού Μετώπου είναι λογικό να έχουν θορυβήσει τα επιτελεία εκείνων που απεργάζονται τα σύγχρονα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων και του τόπου.
Δεν θορυβούνται απλά. Φοβούνται στην κυριολεξία, τρέμουν για την έκβαση που μπορεί να έχουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα, πανικοβάλλονται μπροστά στο ενδεχόμενο να ενταχτούν στην ταξική πάλη ακόμα περισσότερες λαϊκές δυνάμεις όχι μόνο ενάντια στο αισχρό σχέδιο που έχουν βάλει σε εφαρμογή προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά ενάντια στο ίδιο το σύστημα σε ρότα ανατροπής του.
Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Οχι για να τρομάξουμε τους ήδη τρομαγμένους, αλλά για να καταφέρουμε να κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα και να ανατρέψουμε τους βρωμερούς σχεδιασμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ