8 Φεβ 2012

Τώρα ο λαός έχει το λόγο


Τώρα ο λαός έχει το λόγο
Με αφορμή τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα, εγχώριοι και διεθνείς εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας οξύνουν τους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με ένα πλαστό δίλημμα: Να διαλέξει ανάμεσα στη χρεοκοπία και στη χρεοκοπία, δηλαδή ανάμεσα σε μέτρα που τον οδηγούν στο πτωχοκομείο ή σε μια κυβερνητική ανακήρυξη χρεοκοπίας της χώρας που πάλι θα τον οδηγήσει στο πτωχοκομείο. Εκείνο που ζητούν από το λαό που τον χρεοκοπούν είναι να δεχτεί ο ίδιος να εξαθλιωθεί ολοκληρωτικά, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία.
Διέξοδο στο λαό δεν μπορούν να δώσουν τα άλλα κόμματα. Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι έχουν ξοφλήσει όχι μόνο η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα «άλλα μείγματα» που πρόβαλλε η ΝΔ, η δήθεν «σθεναρή διαπραγμάτευση» για την οποία μίλαγε ο ΛΑ.Ο.Σ. Στην ίδια ρότα κινούνται και οι προτάσεις του οπορτουνισμού, που οδηγούν από άλλο δρόμο στο ίδιο αποτέλεσμα, καθώς δεν τον βγάζουν από το φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής κρίσης και ανάκαμψης για τα μονοπώλια, γι' αυτό και μια σειρά προτάσεις των οπορτουνιστών υιοθετούνται από τμήματα της πλουτοκρατίας, όπως η διευθέτηση του χρέους, ο δανεισμός από την ΕΚΤ κ.λπ. Πρόκειται για παραλλαγές στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, οι οποίες δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν από το σύστημα ακόμα και σε κυβερνητικά σχήματα που μπορεί να προκύψουν, προκειμένου να δώσουν μια «ανάσα» στην εξουσία των μονοπωλίων, να χαρίσουν χρόνο μέχρι την επάνοδο σε κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων.
Ολες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, τόσο για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης ως κρίσης υπερσυσσώρεσης, όσο και για τη στόχευση των αντιλαϊκών μέτρων, ως μόνιμων μέτρων που αποσκοπούν στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας στην πλουτοκρατία κατά την επιστροφή σε τροχιά κερδοφορίας μετά την κρίση. Η επικαιρότητα και ρεαλιστικότητα της πολιτικής πρότασης εξουσίας που προβάλλει το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από τη ζωή. Σ' αυτήν την προοπτική απαιτείται σήμερα να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του. Να κλιμακώσει τον αγώνα, να ανατρέψει την κυβέρνηση μέσα από την ένταση της ταξικής πάλης και να αξιοποιήσει τις εκλογές ως βήμα για τη λαϊκή συσπείρωση και οργάνωση, για την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων. Να αποδυναμώσει τα αστικά κόμματα και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, για να αποτυπώσει το δίκιο του και στο εκλογικό αποτέλεσμα με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ.
Οι εκλογές στις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να φτάσουν με αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, μπορούν να γίνουν ένα όπλο για την ένταση του ταξικού πολέμου με καλύτερους όρους. Εκείνο, όμως, που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι η λύση υπέρ του λαού δεν μπορεί να δοθεί και να ευοδωθεί, αν ο ίδιος ο λαός δεν πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας. Μόνο με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, μπορεί ο λαός να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής κρίσης και να επιβάλει μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Που θα έλθει με την όξυνση της ταξικής πάλης για ρήξη, ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Είναι πια καιρός να αναλάβει δράση και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ